Actueel

Over 5 maanden klinkt het startschot voor SAIL Amsterdam

09:00

SAIL Amsterdam gaat op woensdag 12 augustus van start met de bekende Sail-In Parade. De tiende editie van dit vijfjaarlijkse evenement, dat de hele wereld met elkaar verbindt, belooft groots te worden. De verwachting is dat zes honderd schepen, duizenden bemanningsleden en miljoenen bezoekers de stad bezoeken. Vanaf nu zul je elke twee weken een artikel op Zeilen.nl aantreffen rondom dit bootspektakel.

Van 12 t/m 16 augustus 2020 dient Amsterdam voor de tiende keer als het decor voor internationale Tall Ships, het varend erfgoed en marineschepen. Dit nautische evenement is vrij toegankelijk en wereldwijd razend populair. Tijdens de Sail-In Parade varen de bezoekende schepen over het Noordzeekanaal naar Amsterdam, waarna ze op het IJ arriveren. Hoe de rest van het programma van Sail 2020 er precies uitziet wordt later bekendgemaakt. Dit programma zullen wij dan natuurlijk op Zeilen.nl publiceren. Dit jaar hoef je in elk geval niet op de vuurwerkshows te rekenen. Vanwege het milieu en duurzaamheid heeft de organisatie besloten om de avondshows een andere invulling te geven.

Trailer SAIL Amsterdam 2020

Bekijk hieronder de officieel trailer van SAIL Amsterdam 2020. Krijg jij zo een geen zin om erheen te gaan?

(c) SAIL Amsterdam

Nieuwe directeur SAIL Event Partners

Reineke Boot (42) is de nieuwe directeur SAIL Event Partners. Zij wordt eindverantwoordelijk voor de algehele productie van SAIL Amsterdam. Ze zal in die rol nauw samenwerken met Arie Jan de Waard (voorzitter Stichting SAIL Amsterdam) en Mitra van Raalten (directeur Stichting SAIL Amsterdam). Reineke Boot neemt het stokje over van Erwin van Lambaart, die momenteel directeur Holland Casino is.

“Dit is voor mij echt de droombaan,” liet Reineke eerder weten. “SAIL Amsterdam is een uniek event. De historische schepen die naar Amsterdam zullen komen, spreken tot ieders verbeelding. Zij verbinden ons met de wereld. Tonen ons hoe je grenzen verlegt en openen deuren naar andere culturen. Dat geeft SAIL Amsterdam echt toegevoegde waarde. Daarom wil ik graag samenwerken met alle bewoners, alle Amsterdammers, het bedrijfsleven, de Noordzeekanaal Gemeenten, alle betrokken medewerkers en onze duizenden vrijwilligers. Iedereen moet trots kunnen zijn op wat we samen gaan neerzetten tijdens deze 10e editie. Ik vind dit een grote eer en kijk uit naar die samenwerking en ontmoetingen.”

En het coronavirus?

Op de website van SAIL Amsterdam schrijft de organisatie dat zij de ontwikkelingen rondom het coronavirus nauwgezet volgt. Daarover staat zij in direct contact met de Gemeente Amsterdam, de GGD en het RIVM. Aan de hand van de ontwikkelingen zal ze te zijner tijd reageren en eventuele acties ondernemen.

Volg SAIL Amsterdam op social media

Heb jij SAIL Amsterdam al op Facebook geliked? En volg je ze op Instagram en Twitter (@SailAmsterdam, #SAIL2020)? Geregeld plaatsen zij posts op hun kanalen waarin ze onder andere meer informatie vertellen over de schepen die over vijf maanden in Amsterdam te bewonderen zijn. Wij kijken uit naar dit maritieme spektakel!

Omslagfoto: Roel Vincken/Sail Amsterdam 

Tags: , , , Last modified: 10 april 2024
Sluiten