Actueel

Dit is de route van The Ocean Race 2021-22 (en die eindigt niet in Scheveningen)

16:30

(c) Amory Ross/Volvo Ocean Race.

The Ocean Race 2021-22 gaat in oktober volgend jaar van start in Alicante. Aanvankelijk werd gespeculeerd dat ‘The Grand Finale’ wellicht wederom in Scheveningen zou zijn. Onlangs heeft de race-organisatie de route bekendgemaakt en daarbij wordt duidelijk dat de wedstrijd in het Italiaanse Genoa finisht. Scheveningen wordt als laatste stop-over door de vloot aangedaan.

De deelnemers zullen in tien internationale steden, verdeeld over de hele wereld, aanleggen. Alicante, Cabo Verde, Kaapstad, Shenzhen, Auckland, Itajaí, Newport, Aarhus, Scheveningen en Genoa. Cabo Verde, Shenzhen en Genoa zijn nieuwe etappeplaatsen in de route. Exacte datums voor de stop-overs worden later bekendgemaakt.

38.000 mijl

In totaal zeilen de teams 38.000 mijl en zijn er twee stop-overs minder in vergelijking met de vorige editie. Het evenement heette toen nog de Volvo Ocean Race. Voor de eerste keer in de geschiedenis zal de vloot over de Javazee varen.

Twee zeilklassen en vrouwelijke crewleden

De wedstrijden is ook open voor de high-tech, foilende IMOCA-klasse. De VO65-boten zullen ook meevaren in de race. In de editie 2021-22 moeten alle raceteams, in beide klassen, vrouwelijke bemanningsleden hebben.

Klik op de afbeelding om deze groeten te zien. (c) The Ocean Race

Omslagfoto: Amory Ross/Volvo Ocean Race

Tags: , , , , , , Last modified: 17 maart 2020
Sluiten