Actueel

Profiel: Charlie Enright (Team Vestas 11th Hour Racing)

11:24

Vestas 11th Hour Racing Training

Charlie Enright (33) is de schipper van het Amerikaans/Deense Team Vestas 11th Hour Racing in de aankomende Volvo Ocean Race. Om meer te weten te komen over deze persoonlijkheid heeft Zeilen een korte (zeil)biografie over hem geschreven. De komende tijd zullen ook de profielen van de andere schippers verschijnen of deze zijn al onlangs gepubliceerd.

Zal Enright er in het heetst van de strijd ook voor zorgen dat de andere schippers om hem heen wegvagen? Foto: Ainhoa Sanchez/Volvo Ocean Race

Enright is op 10 september 1984 geboren op het Amerikaanse Rhode Island. Hij is afkomstig van een familie met een lange zeiltraditie. Op tienjarige leeftijd vaart hij zijn eerste wedstrijden op nationaal niveau. Vier jaar lang is hij lid van het All-American zeilteam van de Brown University waar hij een graad haalt.

Where dreams come true

Al snel begint Enright met zeezeilen. In 2007 vaart hij de Transpacific Yacht Race op de boot Morning Light en hier ontmoet hij zijn vaste zeilpartner Mark Towill. Van deze wedstrijd maakt The Walt Disney Company de documentairefilm Morning Light. Enrights eerste grote overwinning is als wachtleider aan boord bij Genuine Risk tijdens de Newport Bermuda Race in 2010.

Enright heeft tijdens de Volvo Ocean Race van 2014-15 al kunnen wennen aan zijn positie. Foto:  James Blake/Volvo Ocean Race

In 2014-15 debuteert Enright in de Volvo Ocean Race als schipper bij het Amerikaans/Turkse Team Alvimedica. Ook Towill racet mee en het tweetal weet de laatste etappe van de vorige editie te winnen. Nu vaart hij eveneens mee aan boord bij Enright. Het duo heeft zich zelf als doel gesteld om te winnen én bij te dragen aan duurzaamheid.

Omslagfoto: Will Suto/Volvo Ocean Race

 

 

 

(Zeil)biografie:

Simeon Tienpont

Charles Caudrelier

David Witt

Xabi Fernández

Bouwe Bekking (verschijnt op: 17 oktober)

Dee Caffari (verschijnt op: 19 oktober)

Tags: , Last modified: 12 oktober 2017
Sluiten