Actueel

Pannenkoeken bij Oma Toos of bier in Pin Mill

14:33

North Sea Regatta. Foto: Sander van der Borch

Voor de pannenkoeken zul je nog even moeten wachten, maar het bier kun je volgende week al halen in Pin Mill. Als je tenminste meedoet met de Vuurschepenrace, die 8 mei van start gaat. Inschrijven kan nog steeds!

Wat gaat er gebeuren?

  • Vuurschepenrace (offshore): 8-10 mei
  • North Sea Race (offshore): 11-13 mei
  • North Sea Regatta (inshore): 18-20 mei

Oversteek en kortebaan

Onder de afkorting NSR kun je deelnemen aan verschillende wedstrijden. De North Sea Regatta omvat voor het ORC-veld twee offshore wedstrijden: naar Engeland en terug. De 120 mijl lange Vuurschepenrace vormt de heenreis en valt onder auspiciën van de Nederlandse wedstrijdorganisatie van de North Sea Regatta. De RORC organiseert de 180 mijl lange wedstrijd terug, de North Sea Race. Deze wedstrijd geldt ook als kwalificatiemogelijkheid voor bijvoorbeeld de Fastnet Race. Vijf dagen na de finish van de North Sea Race starten de baanwedstrijden voor de kust van Scheveningen. Daaraan nemen veel eenheidsklassen deel, maar diverse deelnemers aan de offshore-wedstrijden voelen zich eveneens thuis op de korte baan.

Waarom deelnemen?

Een meerdaagse wedstrijd op zee met een gezamenlijk diner (en borrel) bij de Butt & Oyster in Pin Mill waarvoor je een beperkt aantal vakantiedagen hoeft in te leveren. En mogelijkheid tot revanche op de terugweg naar Nederland.

Wat betreft de inshores: kortebaanwedstrijden op stromend water en golfslag. Planeermogelijkheden te over en ruimte voor lange rakken. ‘s ochtens staat er een koffietruck op de kade voor de betere start van de dag en na de wedstrijden kun je op het terrein terecht voor – daar zijn ze – pannenkoeken van Oma Toos of andere voedzame en/of gezonde lekkernijen. Verder is er ook gedacht aan muziek en vloeibare versnaperingen.

© Sander van der Borch

Meer informatie via nsr.nl. Inschrijven kan via Manage2Sail.com Let op, voor de North Sea Race moet je je apart inschrijven via rorc.org.

200 jaar badderen

De NSR is onderdeel van ‘Feest aan Zee’. Precies 200 jaar geleden werd het eerste badhuis gebouwd bij Scheveningen. Dat is een feest waard en daarom biedt Den Haag/Scheveningen een gevarieerd programma aan activiteiten. Kijk voor meer informatie op feestaanzee.nl

Omslagfoto: (c) Sander van der Borch

Tags: , , Last modified: 2 mei 2018
Sluiten