Actueel

Olympische zeilers richting Tokyo

17:55

Het is zover: de Nederlandse olympische selectie zeilers is op weg naar Tokyo. Op zondag 4 juli stapten de heren en dames op het vliegtuig om van 23 juli tot 8 augustus deel te nemen aan de Olympische Spelen. Hoeveel van hen zullen medailles in hun koffers mee terug naar Nederland nemen?

De vrijdag voor vertrek werden de Olympische zeilers uitgezwaaid vanaf het hoofdkwartier op Scheveningen. Normaal gesproken kenmerken festiviteiten de Olympische Spelen, maar de aankomende editie wordt er waarschijnlijk eentje van regels en voorschriften. Coach Jaap Zielhuis vertelde dat ze al een tijd in het protocol van dagelijks temperaturen zaten. Zo werden ze drie keer getest voordat ze naar Japan vertrokken. Ook in Japan worden ze weer getest. En in Japan komen ze niet verder dan hun accommodatie of de haven, ze gaan niet naar de opening en skippen de sluiting. Het worden wat dat betreft sobere spelen volgens coach Zielhuis, die blij zal zijn als ze uiteindelijk met vier plakken huiswaarts keren.

© Robert Hajduk – ShutterSail.com

Even voorstellen…

Op zondag 25 juli gaan de races binnen de RS:X- en Laser Radial-klasse van start. Binnenkort zullen we het olympische programma online zetten en benoemen hoe je de wedstrijden kunt volgen, zodat je niks hoeft te missen. Ben je benieuwd welke Nederlandse zeilers er aan de startlijn verschijnen? Klik hier om het artikel te lezen waarin we de heren aan je voorstellen en lees hier meer over de dames die meedoen.

Omslagfoto: © Sander van der Borch

Tags: , Last modified: 6 juli 2021
Sluiten