Actueel

Noteer in je agenda voor juni 2020: Oldensail

15:00

Houd je van zeilen en heb je ook nog eens binding met Oldenzaal? Dan is Oldensail echt iets voor jou. Op zaterdag 27 juni 2020 zal de vierde editie van dit evenement in het Friese Heeg van start gaan. Dit is een tweejaarlijkse zeilwedstrijd waarbij in elke boot minimaal één deelnemer moet zitten die een connectie met de plek in Overijssel heeft. Bijvoorbeeld iemand die er is geboren, op school heeft gezeten of heeft gewoond. Good goan!

Na drie succesvolle en sportieve edities verwacht de organisatie ook volgend jaar weer een vol deelnemersveld, met 60 open Valken en ruim 200 deelnemers, te mogen verwelkomen. Daarnaast zullen de toeschouwers, net als voorgaande jaren, in de nostalgische volgboten getuigen zijn van de wedstrijd. Dit onder het genot van een hapje, een drankje en gezellige muziek. Na de wedstrijden, waarvan ‘s middags de startschoten klinken, zal een bekende Nederlander belangeloos de prijsuitreiking doen. Aansluitend volgt er een borrel en een barbecue.

Het evenement kenmerkt zich ook door de gezelligheid! (c) Jeroen Lansink

De wedstrijd wordt in Valken gezeild. (c) Jeroen Lansink

Ook zonder zeilervaring ben je welkom

“Ik kan helaas niet zeilen, maar zou het wel ontzettend leuk vinden om mee te doen,” dit argument hoorde de organisatie veel te vaak. Speciaal voor deze mensen is het concept ‘Rent-a-Skipper’ bedacht. Hierbij wordt een ervaren zeilinstructeur toegevoegd aan de maximaal vier bemanningsleden per boot. Hoewel je dan buiten mededinging meedoet, krijg je toch de fantastische ervaring mee en ondervind je alle facetten die bij het wedstrijdzeilen horen. En je hebt meteen een mini-cursus zeilen in the pocket!

Schrijf je in

Je kunt je nu al inschrijven als zeiler en als toeschouwer. Meer informatie over het zeilevenement vind je op de website van Oldensail.

Bekijk hieronder de videoimpressie:

Lees ook: Ruim 1000 zeilers zijn bezig met de ARC

Omslagfoto: Oldensail

Tags: , , , , , Last modified: 5 december 2019
Sluiten