Actueel

North Sea Regatta gaat van start

08:03

De J109 Expecto leidt het klassement na twee dagen met overmacht
De J109 Expecto leidt het klassement na twee dagen met overmacht

Scheveningen is vanaf vandaag weer het decor van het jaarlijkse zeilevenement North Sea Regatta (NSR). Meerdere races zullen de aankomende anderhalve week hiervandaan starten. Over een paar uur gooien de eerste boten al de trossen los.

Vanavond om 19.00 uur gaat Vuurschepenrace van start. Veertig boten zetten vanaf Scheveningen koers richting Harwich. De afstand die de zeilers moeten afleggen bedraagt 120 mijl. Via deze link kun je de boten volgen. Vrijdag vaart de vloot weer terug (RORC North Sea Race). De eerste deelnemers worden een dag later al terug verwacht. Zondag 13 mei vindt de prijsuitreiking plaats.

(c) Sander van der Borch.

Inshore races

Het weekend erop, van 18 tot en met 20 mei, vinden de North Sea Regatta inshore races plaats voor de Scheveningse kust. Bijna 600 zeilers gaan de strijd met elkaar aan. Dit jaar staan er drie banen in de planning. Baan A voor ORC 1, 2 en 3, ORC TwoHanded & IRC 1 en 2, Baan B voor de sportboten (SB 20, ORC Sportboats, J/70, J/80, J/22 & Yngling) en baan C voor de catamarans. De catamarans betreden zaterdag en zondag het strijdveld.

Juich de zeilers toe

De races beloven een groot spektakel te worden, dus het is zeker de moeite waard om een kijkje te komen nemen vanaf de kade of het strand. Bovendien kunnen de zeilers best wat aanmoediging gebruiken.

Klik hier voor meer informatie over de NSR.

Tags: , , Last modified: 9 mei 2018
Sluiten