Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Zilver voor Schmitter

18:17

Thierry Schmitter in 2.4mR

Thierry Schmitter in 2.4mRThierry Schmitter heeft op het WK IFDS in Florida de tweede plaats gehaald. De titelverdediger in de 2.4mR-klasse moest Fransman Damien Seguin voor laten gaan.Thierry Schmitter in 2.4mRThierry Schmitter heeft op het WK IFDS in Florida de tweede plaats gehaald. De titelverdediger in de 2.4mR-klasse moest Fransman Damien Seguin voor laten gaan.

De Canadees Paul Tingley werd derde. Nederlander Barend Kol eindigde op de tiende plaats. Het winnen van een zilveren plak op het WK is goed voor een nominatie voor de Olympische Spelen. Een nominatie die Schmitter overigens al in zijn zak had voordat hij aan het WK begon.

Schmitter leek in de eerste instantie ook de zilveren medaille mis te lopen. “Je moet altijd blij zijn met een medaille, al ben je drie keer wereldkampioen geweest. Als je met zilver niet blij bent, dan ben je een beetje arrogant. De race was bijna een catastrofe, een ramp. Bij de start was er ineens een windgat in de richting waar ik naartoe wilde, terwijl iedereen overstag ging was ik nog aan het wachten voor een plekje om ook overstag te gaan. Ik was net te laat, er was helemaal geen wind meer.”

“Ik heb op dat moment acht boten geteld tussen Paul (Tingley) en mij, en we hadden negen punten verschil. Dus het had niet veel gescheeld. Gelukkig heb ik het weer goed kunnen maken en ben ik vier bootjes achter hem geëindigd. Maar zelfs het zilver was wel even spannend. Op de eerste helft van het eerste kruisrak was ik gewoon laatste.”

Om ook voor de Paralympische spelen genomineerd te worden moet Schmitter verkozen worden boven Andre Rademaker en Barend Kol. De selectie wordt gemaakt op basis van de wereldbekerwedstrijden in Hyeres, Frankrijk en de olympische locatie in Weymouth, Groot- Brittannië.

Tags: , Last modified: 18 januari 2012
Sluiten