Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Zeilen-redacteur in de Round the World Race

12:06

Clipper Round the World Race

Clipper Round the World RaceRedacteur Willem Plet stapt vandaag aan boord van De Lage Landen, een van de schepen die meedoet aan de Clipper Round the World Race. 
Clipper Round the World RaceRedacteur Willem Plet stapt vandaag aan boord van De Lage Landen, een van de schepen die meedoet aan de Clipper Round the World Race. De vloot ligt op dit moment in Derry in Noord-Ierland en maakt zich op voor de ruim duizend mijl lange etappe naar Den Helder. Daar worden de eerste deelnemers, afhankelijk van de weersomstandigheden, volgende week dinsdag of woensdag verwacht.

De verrichtingen van Willem en zijn belevenissen zullen in Zeilen 9 worden beschreven. Ook zal hij proberen ons via Twitter of Facebook op de hoogte te houden. Op www.clipperroundtheworld.com/index.php/follow/race-viewer/ kunt u de vorderingen van de vloot volgen. Aan de race doe ongeveer 450 mannen en vrouwen deel. Zij zijn in augustus 2011 gestart voor de ruim 40.000 mijl rond de wereld. Daarbij doet de vloot verschillende steden aan. De vloot wordt gevormd door 68 voet lange zeilschepen die ontdaan zijn van elke vorm van luxe.

Willem Plet

Informatie over de Clipper Round the World Race staat op www.clipperroundtheworld.com

Last modified: 6 juli 2012
Sluiten