Nieuws

Zeil mee met de 10uur van IJburg

08:54

WVIJburg organiseert op vrijdagavond 13 september de 10uur van IJburg. Bij deze prestatiezeiltocht is het de bedoeling om in de nachtelijke uren zoveel mogelijk mijlen te varen. Een uitdagende oefening dus in nachtzeilen en navigatie met een competitief element. Om 21:00 uur klinkt het startschot en tien uur later finish je uiterlijk om 07:00 uur onder Pampus. Na de tocht staat je een heerlijk ontbijt te wachten en daarna vindt de prijsuitreiking plaats.

Het idee

Elke boot zeilt het startrak die loopt van de startlijn naar Pampus. Vanaf Pampus vaart iedere deelnemer zoveel mogelijk toegestane rakken tussen Pampus en acht boeien. De toegestane rakken mogen zo vaak als je wilt gevaren worden, maar nooit heen en terug direct achter elkaar. Meer informatie vind je hier Notificatie van Tocht_10uur van IJburg_v1 (NvT). Wie na tien uur op tijd de finishlijn bij de steiger aan de zuidkant van Pampus haalt en de meeste mijlen heeft gezeild, mag zich de winnaar noemen.

10uur van IJburg2017 en 2018

In 2017 waren er in totaal acht inschrijvingen, waarvan er vijf  zijn gefinished met vermelding in de uitslagen. Het aantal officieel gezeilde mijlen lag tussen de 29,3 en 15,7.

Helaas werd in 2018 de prestatiezeiltocht de dag ervoor afgelast vanwege storm. Bij het captains ontbijt waren er toen wel 25 zeilers aanwezig. Die gaat namelijk altijd door, weer of geen weer!

Schrijf je in

Lijkt het jou ook leuk om ‘s nachts zoveel mogelijk mijlen te zeilen? Welke afstand denk jij binnen de tien uur te kunnen varen? Schrijf je snel in voor de 10uur van IJburg. Dat kun je doen door Inschrijfformulier_10uur van IJburg_v1 in te vullen en deze naar actie@wvijburg.nl te mailen. Ga via deze link naar de website van het evenement.

 

 

Omslagfoto en foto: 10uur van IJburg

Tags: , , , , Last modified: 6 september 2019
Sluiten