Actueel, Internationale wedstrijden, Nieuws, Wedstrijden

Zegers en Van Veen pakken zilver op EK

10:19

Op het EK 470 in Palma de Mallorca winnen zeilsters Afrodite Kyranakou-Zegers en Anneloes van Veen het zilver. De zeilsters hadden zich op de voorlaatste dag, maandag 11 april, al verzekerd van het zilver op het EK. Een vierde plaats in de afsluitende medalrace op dinsdag was voldoende om ook in het hele veld, met niet Europese landen, de tweede plaats vast te houden.

Alle puzzelstukjes bij elkaar

Zegers en Van Veen winen zilverAnneloes van Veen: “We zijn super blij met de medaille. De start van de medalrace was goed maar we kwamen als tiende rond de bovenboei. Daarna hebben we door goed nadenken en goed kijken ons weer teruggevochten naar plek vier. Toen we over de finish kwamen wisten we dat de vierde plaats genoeg was. Het heeft echt lang geduurd voordat eindelijk alle puzzelstukjes bij elkaar kwamen en nu is het zover. Daar zijn we echt heel erg blij mee.”

Het 470-duo heeft zich al geplaatst voor deelname aan de Olympische Spelen in Rio. Van Veen: “Het zilver is een mooi opstapje richting de spelen. We gaan hard doorwerken op de manier waarop we dat tot nu toe hebben gedaan. Hopelijk dat we in Rio ook weer alle puzzelstukjes bij elkaar kunnen krijgen.”

Eindklassement

1. Vadlau & Ogar, AUT, 35 pnt.
2. Kyranakou-Zegers & Van Veen, NED, 58 pnt. 
3. Oliveira & Barbachan, BRA, 67 pnt.
17. Broekhuizen & Jongens, NED, 115 pnt.

 

 

Tags: Last modified: 19 april 2016
Sluiten