Internationale wedstrijden, Nieuws, Wedstrijden, Wereldzeilen

Wouter Verbraak wint Sydney-Hobart met Alive

11:50

Nu het zeilfeest in Hobart langzaam tot een hoogtepunt komt met de laatste boten die arriveren, is het tijd om de balans op te maken. Drie Nederlandse zeilprofessionals hebben goede zaken gedaan: Carlo Huisman, Carolijn Brouwer en de Nederlandse navigator Wouter Verbraak.

Line honours en de hoofdprijs

Alive, onderweg naar Hobart. Foto via Facebookpagina van Alive Yachting

Carlo Huisman voer met het team van Wild Oats XI als eerste over de finish en won daarmee (zelfs na een protest) de ‘line honours’. Wouter Verbraak voer op Alive, een Tasmaanse boot die voor het thuispubliek in Hobart de hoofdprijs won op handicap. De tweede plaats op handicap werd gewonnen door Wild Oats X, waar Carolijn Brouwer aan het roer stond. Het was een duel tussen de twee Nederlandse veteranen.

Met dit weer is het echt een navigators-race

– Wouter Verbraak, navigator van Alive

Wouter Verbraak, navigator van Alive

“Genoten van het duel”

Met de beste tijd op handicap won het team van Alive de felbegeerde “Tattersall Cup”. Voor Wouter was er nog een extra prijs: de Bill Owen Memorial Trophy voor de navigator van de winnende boot. “Met dit weer is het echt een navigators-race” zei Wouter kort na aankomst. “Ik heb genoten  van het duel met Wild Oats X met Carolijn aan het roer”. Beiden boten waren aan elkaar gewaagd en gedurende twee dagen was het voortdurend stuivertje wisselen. Alive streek uiteindelijk met de eer. Wild Oats X eindigde op de tweede plaats in het algemeen klassement en was daarmee succesvoller dan Wild Oats XI, het andere schip van de Oatley-familie.

Lees meer:

Tekst: Janneke en Wietze van der Laan-Kuysters, op locatie in Hobart
Omslagfoto: Studio Borlenghi via: Facebook – Alive Yachting

Tags: , , , Last modified: 8 januari 2019
Sluiten