Nieuws

Top 5: meest gelezen artikelen & best bekeken video’s van 2018

12:07

Vorig jaar had veel te bieden en dat leverde ons interessante verhalen en goede beelden op. Maandenlang zijn we getuigen geweest van de mooie én minder mooie momenten van de Volvo Ocean Race, we kregen in Nederland te maken met extreme hitte en zwaar weer, de Golden Globe Race ging van start en er verschenen nieuwe, fraaie boten op de nautische markt. Bekijk hieronder de top 5 meest gelezen artikelen & best bekeken video’s van 2018.

Top 5 meest gelezen artikelen

(c) Martin Stockbridge Volvo Ocean Race

1. Reconstructie fatale reis van VOR-zeiler Hans Horrevoets
In 2006 vindt er een heel tragisch ongeluk plaats tijdens de Volvo Ocean Race. Hans Horrevoets, aan boord van de ABN AMRO 2, slaat tijdens een zware storm op de Atlantische Oceaan overboord en overlijdt. Andere Tijden Sport maakte een reconstructie van de fatale reis. Hoe kon het gebeuren? Was het pech? Voelde Horrevoets zich te verantwoordelijk voor de grotendeels jonge bemanning?

Ga hier naar het hele artikel

(c) KNRM Ouddorp

2. Dit gebeurt met verlaten jachten op de Noordzee
Het verlaten zeiljacht dat op de Grote Oceaan werd aangetroffen door Volvo Ocean Race-team Turn the Tide on Plastic, dobberde maar wat rond. Wat gebeurt er eigenlijk met een zeiljacht op onze eigen Noordzee als de bemanning van boord wordt gehaald?

Ga hier naar het hele artikel

3. Volvo Ocean Race: zó mis je niets van de finish in Den Haag
Jullie wilden alles weten over de finish van de Volvo Ocean Race. Waar, hoe laat en wanneer moest je op welke plek zijn? De aankomst beloofde voor de zeilers en de tienduizenden toeschouwers, zowel op het water als aan wal, een legendarisch moment te worden. En dat werd het.

Ga hier naar het hele artikel

(c) Buonosera

4. Zo sterk is windkracht 11
De eerste westerstorm van 2018 trekt meteen al 3 januari over Nederland heen. Er werden windstoten tot 141 kilometer per uur gemeten. ‘s Middags ging het aan zee opnieuw stormen, mogelijk dat het in het Waddengebied enige tijd tot zware storm komt. Maar wat houdt dat precies in, een zware storm? En hoe is Beaufort ontstaan?

Ga hier naar het hele artikel

(c) Amory Ross/Volvo Ocean Race

5. Aanvaring Vestas: bemanningslid vissersboot overleden
Triest nieuws vanuit de Volvo Ocean Race. Op 19 januari werd al duidelijk dat er iets goed mis was aan boord van Vestas 11th Hour Racing. Die boot lag op de tweede plaats, op nog maar 30 mijl vanaf de haven van Hongkong, toen ze een aanvaring hadden met een vissersboot. Een dag later werd bekendgemaakt dat een van de bemanningsleden van de vissersboot is overleden.

Ga hier naar het hele artikel

Top 5 best bekeken video’s

1. Mark Slats – Zeilen in storm tijdens de Golden Globe Race

2. Vaartest Pointer 22

3. Susie Goodall (28) presenteert boot voor Golden Globe Race

4. Carolijn Brouwer wint Volvo Ocean Race: “Ik heb nooit getwijfeld”

5. Mark Slats van start in Golden Globe Race

Tags: , , , , , , , , , Last modified: 23 maart 2021
Sluiten