Actueel, Nieuws, Wedstrijden

WK paralympisch zeilen aan Medemblik toegewezen

13:01

Het wereldkampioenschap paralympisch zeilen is door de International Sailing Federation (ISAF) toegewezen aan de organisatie van de Delta Lloyd Regatta. Van 24 tot en met 26 mei 2016 zeilt men in paralympische klassen om de WK-titels in Medemblik.

Skud-18. Rolf Schrama en Sandra NapDe toevoeging van het WK biedt voor zowel de organisatie, de zeilers als de ISAF voordelen. Al jaren staan de paralympische klassen hoog in het vaandel bij de organisatie van de Delta Lloyd Regatta. Nu werpt het zijn vruchten af. Arjen Rahusen, voorzitter van de Delta Lloyd Regatta: “Als organisatie is het geweldig om zo’n groot evenement toe te voegen aan het programma. Het voelt als erkenning voor onze jarenlange ondersteuning aan het paralympische zeilen.”

Goede kans op Nederlandse podiumplek

Tijdens het WK komen in ieder geval de Nederlanders Rolf Schrama en Sandra Nap in actie in de tweepersoonsklasse SKUD18. Beiden zeilen pas kort samen, maar wisten tijdens de Delta Lloyd Regatta 2015 al een podiumplek te veroveren. Het duo werd derde en maakt een goede kans op een medaille tijdens het WK. Naast de SKUD18-klasse komen ook de eenpersoons 2.4mR en driemans Sonar in actie op het IJsselmeer.

Henry Sleutel, vice-voorzitter International Federation Disabled Sailinng: “Een beter evenement voor de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro kan haast niet. Het wereldkampioenschap paralympisch zeilen tijdens de Delta Lloyd Regatta 2016 is dé ultieme test is voor alle topzeilers in de paralympische klassen.”

Guus BijlardZeilsport voor iedereen

Ingrid de Graaf, lid Raad van Bestuur Delta Lloyd: “Delta Lloyd heeft als doel gesteld de zeilsport voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken. Integratie van het paralympische zeilen past goed in deze visie. We zijn dan ook trots dat een gerenommeerd evenement als het WK paralympisch zeilen is toegewezen aan de Delta Lloyd Regatta. Dat laat wederom zien wat een krachtig en kwalitatief evenement het is. We kijken nu alvast heel erg uit om al deze topzeilers in mei te mogen verwelkomen.”

 

 

Tags: Last modified: 29 januari 2019
Sluiten