Nieuws

Wie vind jij de beste zeiler van het afgelopen jaar?

Draag jouw favorieten voor!

11:11

Tijdens de Zeiler van het Jaar Gala verruilen zeilers, coaches en andere belangrijke mensen binnen de zeilwereld hun sportieve outfit voor chique avondkleding. Tijdens deze avond worden meerdere prijzen uitgereikt en jij kan iemand voordragen voor de vier verschillende trofeeën. Dit jaar vindt het evenement plaats op dinsdag 19 december in Het Scheepvaartmuseum te Amsterdam.

Jaarlijks wordt de Conny van Rietschoten Trofee overhandigd aan de persoon of team die een opmerkelijke prestatie heeft geleverd in de zeilsport. The Ocean Race-zeilers, Olympische zeilers en een Vendée Globe-deelnemer mochten deze prestigieuze prijs al eerder in ontvangst nemen.

Daarnaast worden nog drie andere prijzen uitgereikt. De Flyer Trofee wordt toegekend aan het talent dat in het kalenderjaar waarin hij of zij is genomineerd, 21 jaar of jonger is. Coach van het Jaar Trofee is vanzelfsprekend voor beste coach, die zijn of haar sporter tot bijzondere prestaties wist te begeleiden. En dan is er nog de Maas Trofee. Deze trofee is een oeuvreprijs, voor een persoon/personen die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft/hebben gemaakt voor de zeilsport. De jury kent de prijs rechtstreeks toe zonder nominaties.

Draag jouw favorieten voor

Je kunt voor alle vier de trofeeën kandidaten voordragen, dus ook voor de Maas Trofee. Alleen komen er voor deze prijs geen genomineerden uit voort maar bepaalt de jury in één keer de winnaar. Je kunt jouw favorieten via deze link voordragen. Dat kun je doen t/m woensdag 25 oktober. Wie moet volgens jou in de prijzen vallen?

Omslagfoto: © Laurens Morel

 

Tags: Last modified: 12 oktober 2023
Sluiten