Actueel

Pieter Heerema wint Conny van Rietschoten Trofee

22:03

Zojuist zijn weer de jaarlijkse zeil-trofeeën in het Zuiderstrand Theater in Scheveningen uitgereikt tijdens het Zeiler van het Jaar Gala. Dit jaar is de Conny van Rietschoten Trofee in de wacht gesleept door zeilheld Pieter Heerema. Ook vier andere prijzen werden deze avond aan de winnaars overhandigd. Gefeliciteerd!

De Vendée Globe zit er na ruim 100 dagen op voor Pieter Heerema. Foto: Jean-Sebastien Evrard.

De grote winnaar

Hoewel Heerema nauwelijks ervaring had met solozeilen, besloot hij op 65-jarige leeftijd dat hij de eerste Nederlander moest zijn die de Vendée Globe voltooide. Exact een jaar geleden startte hij zijn uitdagende reis met zijn boot No Way Back. 2 maart 2017 finishte hij als eerste Nederlander ooit in de Vendée Globe na een tocht van ruim 116 dagen. Met alle tegenslag waarmee hij onderweg te maken kreeg, is Heerema een motivatie én voorbeeld voor velen: niet opgeven en doorgaan.

Dit jaar waren Afrodite Zegers & Anneloes van Veen, Carlo Huisman en Pieter Heerema genomineerd voor deze prestigieuze prijs. De Conny van Rietschoten Trofee is een eerbetoon aan een van de grootste Nederlandse zeilhelden. De uitreiking van de prijs, die al sinds 1982 bestaat, is een jaarlijks feest voor en door wedstrijdzeilend Nederland. Marit Bouwmeester, Simeon Tienpont en Bouwe Bekking mochten de trofee eerder in ontvangst nemen.  

Verder werden ook de volgende prijzen uitgereikt:

Flyer Trofee
Voor de meest opmerkelijke prestatie van een zeiler of zeilteam in het jaar 2017 onder de 21 jaar.
Gewonnen door: Bjarne Bouwer & Eliott Savelon 

Maas Trofee
Deze oeuvreprijs wordt uitgereikt aan een persoon/personen die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft/hebben gemaakt voor de zeilsport.
Gewonnen door: Peter Anink

Mediaprijs 2017
Voor de persoon/personen verantwoordelijk voor het mooiste mediamoment(en) van 2017.
Gewonnen door: Sander van der Borch 

Coach van het Jaar
Beste coach van 2017.
Gewonnen door: Roelof Bouwmeester 

 

Tags: , , , , Last modified: 8 november 2017
Sluiten