Actueel

Zeiler van het Jaar Gala 2020 gaat niet door

15:07

Het Zeiler van het Jaar Gala 2020 gaat niet door. Dat heeft Stichting Zeiltrophy, verantwoordelijk voor de toekenning van de Conny van Rietschoten Trofee, samen met het Watersportverbond besloten. Dit evenement vindt normaal gesproken begin november in het Scheveningse Zuiderstrandtheater plaats. Het is dit jaar voor het eerst sinds lange tijd dat de prijzen niet worden overhandigd.

Normaal gesproken worden de trofeeën uitgereikt binnen de categorieën Zeiler van het Jaar, Jeugdtalent van het Jaar, Coach van het Jaar en een oeuvreprijs aan een persoon die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de zeilsport. Vanwege het coronavirus zijn er te veel wedstrijden afgelast of uitgesteld, dus van een volwaardig sportjaar is geen sprake meer. Ook is het nog onzeker of én wanneer het zeiljaar weer opstart en of een volwaardig evenement in november al wel weer mogelijk is. De prestaties die in 2020 zijn geleverd, tellen nu mee voor de verkiezingen van 2021.

In 2019 mocht RS:X-surfer Kiran Badloe de Conny van Rietschoten Trofee in ontvangst nemen en zich Zeiler van het Jaar noemen. (c) Laurens Morel

Feestelijke afsluitingsbijeenkomst van het seizoen

Directeur Watersportverbond Arno van Gerven liet weten: “Het is natuurlijk bijzonder jammer dat het niet door kan gaan, zo’n mooi moment om onze watersporten te vieren. Samen met de Stichting Zeiltrophy kijken we naar een nieuwe datum voor het gala in 2021.”
Het Zeiler van het Jaar Gala staat te boek als een feestelijke afsluitingsbijeenkomst van het seizoen.

Lees ook: Kiran Badloe wint Conny van Rietschoten Trofee 2019

Omslagfoto: Laurens Morel

Tags: , , , , Last modified: 16 juni 2020
Sluiten