Actueel

Wie pakt de Conny van Rietschoten Trofee?

09:54

Maandag 5 november wordt de Conny van Rietschoten Trofee uitgereikt tijdens het Zeiler van het Jaar Gala in het Zuiderstrandtheater in Scheveningen. Onlangs zijn de sporters die voor de prijs zijn genomineerd bekendgemaakt. Ook wordt de Flyer Trofee overhandigd, de eretitel Coach van het Jaar wordt benoemd en de Mediaprijs en de Maas Trofee worden uitgereikt. Wie vind jij dat er aan het einde van de avond met de prijzen naar huis moeten gaan?

De Conny van Rietschoten Trofee is dé prijs binnen de zeilsport van Nederland en wordt tijdens het Zeiler van het Jaar Gala toegekend aan één of meerdere personen die een opmerkelijke prestatie heeft of hebben geleverd.

Pieter-Jan Postma

Acht zeilers

Dit jaar zijn er acht zeilers genomineerd voor de Conny van Rietschoten Trofee. Carolijn Brouwer, de eerste vrouw die de Volvo Ocean Race heeft gewonnen, is één van de kanshebbers. Naast haar dingen er nog zeven olympische zeilers mee naar de trofee. Dorian van Rijsselberghe, Kiran Badloe, Lilian de Geus (RS:X-board), Marit Bouwmeester (Laser Radial-klasse), Pieter-Jan Postma (Finn), Annemiek Bekkering en Annette Duetz (49’er FX-klasse). Tijdens het afgelopen WK in het Deense Aarhus hebben de bovenstaande zeilers allemaal een medaille gewonnen.

Vorig jaar ging Pieter Heerema, de eerste Nederlander ooit die de Vendée Globe voltooide, er met de prestigieuze prijs vandoor.

De andere prijzen

Ook wordt op 5 november de Flyer Trofee uitgereikt aan het jeugdtalent van het jaar. Odile van Aanholt (Olympische 49er FX-klasse) en Sam Peeks en Jasper Schuddeboom (Yngling-klasse) zijn voor deze trofee genomineerd.

Coach van het Jaar
Psycholoog en coach bij Team Brunel tijdens de Volvo Ocean Race Anje-Marijcke en Aaron McIntosh, coach bij de RS:X-men, hij werkt onder andere met Dorian en Kiran, maken kans op de eretitel Coach van het Jaar.

(c) Martin Keruzore/Volvo Ocean Race

Mediaprijs
Voor deze Mediaprijs zijn twee producties in de race. On Air Media, de tv-serie The Ocean Race, werd wekelijks uitgezonden op Veronica in aanloop naar en tijdens de finish van de Volvo Ocean Race in Den Haag. En verslaggever Ayolt Kloosterboer & eindredacteur Roy Tular. Deze twee mannen maken al vele jaren samen de zeilprogramma’s bij NOS Sport.

Maas Trofee
En dan is er nog de oeuvre prijs voor een persoon of voor personen die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft of hebben gemaakt voor de zeilsport. De jury kent de prijs op de Zeiler van het Jaar Gala rechtstreeks toe zonder nominaties.

Omslagfoto: Wim de Bundel, via Twitter Marit Bouwmeester (@Marit_B) en Jeremie Lecaudey/Volvo Ocean Race

Tags: , , Last modified: 10 oktober 2018
Sluiten