Actueel

Carolijn Brouwer verovert Conny van Rietschoten Trofee

09:48

Dongfeng Race Team goes sailing in their re-fitted Volvo Ocean 65 as they begin training for the 2017-18 edition.

Carolijn Brouwer is maandagavond 5 november benoemd tot beste zeilster van Nederland. Tijdens de Zeiler van het Jaar Gala, dat plaatsvond in Scheveningen, mocht zij de Conny van Rietschoten Trofee in ontvangst nemen. Eind oktober werd Brouwer ook al uitgeroepen tot beste zeilster ter wereld. Samen met Marie Riou is zij de eerste vrouw die de Volvo Ocean Race heeft gewonnen.

Eind juni werd Brouwer samen met Dongfeng Race Team eerste in de Volvo Ocean Race. Deze finish van deze race rond de wereld én de prijsuitreiking vonden ook plaats in Scheveningen.

In 1998 werd zij ook al tot beste zeilster van ons land verkozen. En toevallig ook dat jaar tot beste zeilster ter wereld. Destijds vanwege haar prestaties in het Olympische zeilen.

(c) Wim de Bundel, via Twitter Marit Bouwmeester (@Marit_B) en Jeremie Lecaudey/Volvo Ocean Race

Opmerkelijke prestatie

Dit jaar waren er naast Brouwer zeven olympische zeilers genomineerd voor de Conny van Rietschoten Trofee. Dorian van Rijsselberghe, Kiran Badloe, Lilian de Geus (RS:X-board), Marit Bouwmeester (Laser Radial-klasse), Pieter-Jan Postma (Finn), Annemiek Bekkering en Annette Duetz (49’er FX-klasse). Tijdens het afgelopen WK in het Deense Aarhus hebben zij allemaal een medaille gewonnen. Toch grepen zij in Scheveningen naast de prestigieuze prijs.

De Conny van Rietschoten Trofee is dé prijs binnen de zeilsport van Nederland en wordt toegekend aan één of meerdere personen die een opmerkelijke prestatie heeft of hebben geleverd.

(c) Watersportverbond

De andere prijswinnaars

Ook werd tijdens de Zeiler van het Jaar Gala de Flyer Trofee overhandigd, de eretitel Coach van het Jaar werd benoemd en de Mediaprijs en de Maas Trofee werden uitgereikt.

Odile van Aanholt ging naar huis met de Flyer Trofee en Aaron McIntosh is de bste coach van het jaar. On Air Media wint met de de tv-serie The Ocean Race de Mediaprijs en de Maas Trofee is gewonnen door de organisatoren van het EK optimist Jankees Lampe en Jean Bart Jaquet.

(c) Watersportverbond

Lees ook: Vorig jaar mocht Pieter Heerema de trofee mee naar huis nemen

Omslagfoto: Martin Keruzoré/Volvo Ocean Race

Tags: , , , Last modified: 6 november 2018
Sluiten