Actueel, Nieuws

Weer Wereldkampioenschappen voor Van Rijsselberghe

20:13

Hij bewees vlak voor de kerst in 2011 dat hij de beste Olympische windsurfer ter wereld was. Dorian van Rijsselberghe won het Wereldkampioenschap in het Australische Perth. Heel Nederland leerde de sympathieke Texelaar kennen via de camera’s van de NOS. Die jongen met die helikopterpet en de wereldtitel.

Iets meer dan drie maanden later moet de surfer uit de Delta Lloyd Kernploeg weer aan de bak om zijn titel te verdedigen op het WK RS:X in Cadiz Zuid-Spanje. Morgen gaat het evenement van start dat een prijzenpot kent van $45.000. Zie ook videoDorian van Rijsselberghe was kort na zijn eerste Wereldtitel even in Nederland. Het duurde nog geen maand voordat hij weer verdween achter de douane op Schiphol. Op weg naar de volgende uitdaging. Eerst even wat afstand van de surfplank; langlaufen in de buurt van Vancouver, Canada met zijn trainingspartner Zach Plavsic. Vervolgens door naar Nieuw-Zeeland waar de derde trainingspartner J.P. Tobin en coach Aaron McIntosh wonen. Veel fietsen, mountainbiken, fit blijven, uithoudingsvermogen verbeteren. Geen dag rust. Pas begin februari mocht de Texelaar weer op het RS:X windsurfboard staan.

Ondertussen zijn de drie surfnomaden met hun coach in Cadiz. Daar aan de Zuid-Spaanse kust begint morgen het WK RS:X. Alle wereldtoppers zijn er. En niet alleen omdat Neil Pryde een goed gevulde prijzenpot te bieden heeft, maar ook omdat dit WK een goede test is in het Olympische jaar.

Dorian van Rijsselberghe staat bekend als een gedreven topsporter en levensgenieter. Hij legt uit: “Natuurlijk moet ik veel offers brengen. Ik ben hooguit vier maanden per jaar thuis, dus ik zie m’n ouders, vrienden en familie niet veel. Ik leef uit mijn koffer. Je komt jezelf tegen, meerdere keren. Inmiddels heb ik ontdekt dat het pad om op het podium te komen vele malen mooier is dan het uiteindelijke doel. Het podium is de bonus, de ontwikkeling is het mooist.”

Morgen is de eerste race voor de 120 ingeschreven deelnemers. Zaterdag is een rustdag en de afsluitende medalrace is volgende week woensdag 28 maart.

WK promo Dorian van Rijsselberghe op NEDRSXTV
Volg het evenement op: http://worldwindsurfingchampionships2012.rsxclass.com

Bron: www.watersportverbond.nl

Tags: , , , Last modified: 23 maart 2012
Sluiten