Actueel, Nieuws

Wachtlijst voor Ronde om Texel

09:22

De 38e Ronde om Texel by Paal17 Events die voor aanstaande zaterdag 6 juni op het programma staat kent voor de catamarans momenteel een wachtlijst. Dit jaar is er door de autoriteiten slechts een beperkte vergunning aan de Ronde afgegeven, waardoor het aantal startplekken voor catamarans is gelimiteerd tot 250. De organisatie van de Ronde heeft dit vanaf 25 maart jongsleden gecommuniceerd. Door het succes van deze zeilklassieker is het helaas onvermijdelijk dat de Ronde dit jaar een wachtlijst heeft moeten instellen. Voor de windsurfers zijn er nog wel een aantal plaatsen beschikbaar.

Zelfs de koning zou ik teleurstellen

RondeTexelNamens het bestuur laat voorzitter Robbert de Jong het volgende weten: “Iedereen heeft dezelfde kans gehad op inschrijving. Helaas, met 250 catamarans zitten we vol.” Het is uitermate vervelend, want velen willen graag deelnemen aan deze klassieker, maar we kunnen niet anders. Iedereen heeft ruim de gelegenheid gehad om zich in te schrijven. We mogen en kunnen er dit jaar niet meer toe staan. Afgelopen week zijn er nog verschillende nationale topzeilers geweest die last-minute wilden meezeilen. Ook hen heb ik nee moeten verkopen. Iedereen is van harte welkom op Texel om dit feestje mee te vieren maar meer deelnemende boten dan de 250 bij de catamarans en de 50 planken bij de windsurfers is dit jaar niet mogelijk. Zelfs al zou de koning morgen bellen, dan moet ik hem teleurstellen en NEE verkopen.”

Deelname bij windsurfers nog mogelijk

Bij de windsurfers is er nog een beperkt aantal inschrijvingen open. Om daar straks niemand teleur te hoeven stellen roept de organisatie windsurfers op zich zo snel mogelijk in te schrijven. De Jong: “We willen voorkomen dat mensen vrijdag op het strand komen in de veronderstelling dat ze zaterdag nog wel kunnen starten. Laat iedereen zich daarom vandaag nog aanmelden.”

Meer dan één rondje om het eiland

De Ronde is de afgelopen decennia uitgegroeid tot veel meer dan alleen een zeilwedstrijd om het Waddeneiland Texel. Voor de 38e keer zal op zaterdag 6 juni een vloot van 250 catamarans de branding van de Noordzee ter hoogte van Paal 17 trotseren voor de start van de Ronde om Texel by Paal 17 Events.
In de loop der jaren is de Ronde uitgegroeid tot een waar publieksevent met ieder jaar ruim 10.000 bezoekers die vanaf het strand of verspreid over het eiland de wedstrijd gade slaan. Voor het tweede jaar op rij vindt er tegelijkertijd ook een Open Nederlands Kampioenschap Marathon Windsurfen plaats, ook wel bekend als de Ronde om Texel Windsurfen.

In de dagen voorafgaand aan de Ronde is er al veel te zien, te beleven en te doen op het strand van Texel. Zo staat van 3 t/m 5 juni de Toplenzen Texel Dutch Open op het programma. Echter op de eerste dag was starten door de sterke wind en golfslag niet mogelijk. Op 4 en 5 juni zijn er tochten voor de meer recreatieve zeilers, respectievelijk de Horstocht en de Tocht om De Noord. Op donderdag of vrijdag kunnen de aanwezige teams zelfs een aanval doen op het Ronderecord van Herbert Dercksen en Mark Bulkeley: 2 uur 7 minuten en 2 seconden uit 2009.

Daarnaast verzorgt het bestuur van de Ronde in samenwerking met Paal17 Events een groots programma met tal van artiesten in het Sailorshome op het strand. Het Sailorshome is de gehele week geopend en de ontmoetingsplek voor zeilers, familie, vrienden en fans.

 

Tags: Last modified: 8 juni 2015
Sluiten