Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Volvo weer in zee met Musto

10:18

A

De Volvo Ocean Race gaat in zee met marktleider Musto als officiële leverancier van zeilkleding en-schoeisel voor de komende editie, die in oktober 2014 van start gaat. De legendarische Conny van Rietschoten introduceerde Musto in deze prestigieuze rond-de-wereld-race, toen hij met de Flyer II in 1981-82 de derde editie won.

Eerder ging de Volvo Ocean Race al de samenwerking met North Sails aan, die de One Design zeilen voor de nieuwe Volvo Ocean 65 gaat leveren.
Musto plaatst de Volvo Ocean Race in het hart van zijn marketingactiviteiten tot en met 2018. Dat gebeurt met de presentatie van kleding en accessoires voorzien van sponsoruitingen in bestaande en toekomstige verkooppunten en op de gastlocaties langs de route.

Nigel Musto: “De Volvo Ocean Race is altijd onderdeel van het Musto DNA geweest. Sinds 1981 is ze ons testparcours. Inmiddels is de Volvo Ocean Race niet alleen een 40.000 mijl uithoudingsproef voor de bemanning en boten, maar ook voor onze waterdichte jassen en gear. De Race is als een laboratorium voor onze innovaties en een ware test van onze producten.”

North Sails

In mei maakte de organisatie bekend dat North Sails de One Design zeilen gaat leveren. In 2014-15 zal elke Volvo Ocean 65 rond de wereld racen met slechts twaalf zeilen in totaal, waarvan ze er acht aan boord hebben. Dit is een flinke reductie ten opzichte van eerdere edities en dus een aanzienlijke kostenbesparing.
Met uitzondering van de A3 en de stormfok worden alle zeilen in verschillende doekdikten gemaakt en met behulp van het North Sails 3Di proces. Het doek mag geen koolstof bevatten, aangezien dat de signalen naar en van de satellieten, essentieel voor communicatie en gegevensoverdracht, blokkeert.

De twaalfde Volvo Ocean Race gaat op 4 oktober 2014 in Alicante van start. Het wordt de eerste editie voor de nieuwe eenheidsklasse Volvo Ocean 65, ontworpen door Farr Yacht Design in de Verenigde Staten. De bouw vindt plaats bij het syndicaat van bootwerven in Italië, Frankrijk, Zwitserland en Groot-Brittannië.

Tags: Last modified: 10 juni 2013
Sluiten