Actueel, Nieuws

Vendée Globe: nog ééntje

18:22

Alessandro Di Benedetto aan boord van Team Plastique is de laatste 500 mijl ingegaan naar de Finish in Les Sables d’Olonne. Di Benedetto is als enige van alle deelnemers nog op zee.

Op het moment van schrijven is de Di Benedetto ter hoogte van Kaap Finisterre, Portugal. Hij heeft nog 460 mijl te gaan tot de finishplaats. Tanguy De Lamotte (Initiatives-coeur) finishte afgelopen zondag als een na laatste. Winnaar van de wedstrijd, François Gabart, voer al op 27 januari over de finishlijn.

Di Benedetto kreeg maandag en dinsdag – op zo’n 300 mijl van Kaap Finisterre – te maken met ruwe zeeën en windstoten tot 50 knopen. “Ik heb de laatste dagen niet veel rust gehad en ik heb me daardoor niet echt kunnen concentreren op een optimale bootsnelheid, maar ik ben in goede conditie en ook de boot maakt het goed. Op de rustige momenten luister ik muziek en kook ik wat eten. Ook beantwoordt ik vragen van de media en probeer ik wat te rusten. Als lunch heb ik aardappelpuree met ham en groente uit mijn ‘giardinetto’, mijn kleine tuintje aan boord van Team Plastique gegeten.”

Di Benedetto heeft bij zijn finish als enige in deze editie meer dan 100 dagen gedaan over de wereldomzeiling.

Foto: Alessandro di Benedetto/Team Plastique

Tags: Last modified: 19 februari 2013
Sluiten