Nieuws, Zeilen nieuws

Van Rijsselberge zonder H zeker van Spelen

21:22

NOC*NSF meldt vandaag 10 april 2012 dat windsurfer Dorian van Rijsselberge zich officieel heeft gekwalificeerd voor de Olympische Spelen van London 2012.
NOC*NSF meldt vandaag 10 april 2012 dat windsurfer Dorian van Rijsselberge zich officieel heeft gekwalificeerd voor de Olympische Spelen van London 2012. De sportkoepel geeft aan dat de 24-jarige Van Rijsselberge zijn deelname aan de Olympische Spelen van London 2012 zeker heeft gesteld door vormbehoud te tonen op het recent gehouden Wereldkampioenschap in Cádiz aan de Zuid-Spaanse kust. Van Rijsselberge behaalde in Cádiz een vierde plaats. In december 2011 won de windsurfer nog de wereldtitel in Perth, Australië.

“Droom gaat in vervulling
Dit worden de eerste Olympische Spelen voor de windsurfer van de Delta Lloyd Kernploeg van het Watersportverbond. In de aanloop naar de Spelen van 2008 moest Van Rijsselberge Casper Bouman, destijds zijn trainingspartner, nog voor laten gaan. Maar 2012 is het jaar van de enthousiaste Texelaar. Een droom van lang geleden is in vervulling gegaan.Van Rijsselberge vertelt over zijn reis naar London 2012. “Ik ben op weg naar de Olympische Spelen, dat is de droom. Toen ik 14 jaar oud was heb ik, samen met mijn vader, opgeschreven dat ik in 2012 naar de Olympische Spelen in London zou gaan en daar eerste zou worden. Ik was een brugpieper die met zijn grote rugzak naar school ging. Een kind. Dan denk je makkelijk dat alles mogelijk is.”

“Alles is mogelijk”
“Als je ouder wordt kijk je meer naar de beperkingen. Dat hoeft niet per se realistischer te zijn. Het mooie is juist dat alles wel mogelijk is. Het ontwikkelingspad om op dat podium te komen is vele malen mooier dan het uiteindelijk doel. Ik maak op veel plekken in de wereld een nieuw thuis; kan me snel aanpassen, doe dingen waarvan ik hou en leer veel. Dat is mijn doel, mijn droom. Een podium is dan de bonus die eruit komt.”

Spelling Van Rijsselberge, zonder H
De familienaam Van Rijsselberge werd tot de vorige generatie nog geschreven met een ‘h’ achter de g. Die ‘h’ is echter door een administratieve fout uit de officiële documenten zoals paspoort en rijbewijs verdwenen. De familie heeft een verzoek ingediend om die ‘h’ weer officieel in de boeken te krijgen. Vooruitlopend daarop heeft het Watersportverbond een periode de achternaam met ‘h’ geschreven. Echter nu de officiële kwalificatie een feit is (zonder h) hanteren wij in de persberichten en berichtgeving ook de spelling Dorian van Rijsselberge zonder ‘h’.

Meer over Dorian van Rijsselberghe:
www.twitter.com/dorsports
www.facebook.com/Dorsports
videoprofiel: http://vimeo.com/24506653

Volg de Delta Lloyd Kernploeg;
www.twitter.com/topzeilen

www.facebook.com/topzeilentv

Bron: www.watersportverbond.nl

Tags: Last modified: 11 april 2012
Sluiten