Nieuws, Zeilen nieuws

Thomson derde in Vendée Globe

18:29

 Alex Thomson is aan boord van Hugo Boss als derde gefinisht tijdens de Vendée Globe . Hij heeft er ruim tachtig dagen over gedaan, drie dagen langer dan het hoog ingezette streven.

Alex Thomson is aan boord van Hugo Boss als derde gefinisht tijdens de Vendée Globe . Hij heeft er ruim tachtig dagen over gedaan, drie dagen langer dan het hoog ingezette streven.

Hydrogenerator

Thomson heeft al twee keer eerder meegedaan met de Vendée Globe, maar heeft nog niet eerder de finish bereikt. Een podiumplek is een mooie bijkomstigheid, maar zijn enige doel was om de finish te halen. Ook voor Thomson is de reis niet honderd procent voorspoedig verlopen. Zijn hydrogenarator brak af, waardoor zijn twee roerbladen van elkaar losraakten en Thomson staat niet bekend als een goede bootreparateur. Dit heeft hij tijdens het varen gerepareerd terwijl hij er ook een video-reportage van heeft gemaakt.

Tachtig dagen

De hele tijd door heeft Thomson bij de kopgroep van vijf kunnen blijven, maar opnieuw kreeg hij problemen met zijn hydrogenerator. Hij zette alle communicatiemiddelen uit waardoor hij stroom bespaarde, zodat hij bij de kopgroep kon blijven. Hij lag in de vierde positie toen Jean-Pierre Dick zijn kiel verloor. Hierop besloot hij zijn koers te wijzigen om in de buurt van Dick te blijven en hem te hulp te kunnen schieten. Thomson heeft een dergelijke situatie namelijk eerder vanaf de andere kant meegemaakt. Doordat Dick zijn kiel verloor heeft Thomson als derde de finish kunnen bereiken, alleen net niet binnen het uiterste streven van tachtig dagen.

Zie details op www.vendeeglobe.org.

Tags: Last modified: 1 februari 2013
Sluiten