Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Wedstrijden op Texel vandaag afgelast

14:35

Bundock en Van Leeuwen stegen gisteren naar de eerste plaats overall. (Foto: bootinbeeld.nl)

Bundock en Van Leeuwen stegen naar de eerste plaats overall. (Foto: bootinbeeld.nl)Alle races zijn vandaag afgelast door harde wind van 25 knopen per uur. Verwacht wordt dat de wind later op de dag nog zal toenemen. Uit veiligheidsoverwegingen moeten alle boten op het strand blijven. De eindstand van gisteren is hierdoor de einduitslag van de Texel Dutch Open en het WK Nacra Infusion, waardoor vandaag ook de winnaars bekend zijn. Alle ogen zijn nu gericht op de Ronde om Texel morgen, de grootste uitdaging van de catamaranzeilers.

Bundock en Van Leeuwen stegen naar de eerste plaats overall. (Foto: bootinbeeld.nl)Alle races zijn vandaag afgelast door de harde wind van 25 knopen per uur. Verwacht wordt dat de wind later op de dag nog zal toenemen. Uit veiligheidsoverwegingen moeten alle boten op het strand blijven. De eindstand van gisteren is hierdoor de einduitslag van de Texel Dutch Open en het WK Nacra Infusion, waardoor vandaag ook de winnaars bekend zijn. Alle ogen zijn nu gericht op de Ronde om Texel morgen, de grootste uitdaging van de catamaranzeilers.

WK Nacra Infusion
Gunnar Larsen en Frank Sam winnen met miniem verschil de Nacra Infusion Worlds. Het duo heeft evenveel punten als nummer twee Coen de Koning en Thijs Visser. Door een betere prestatie bij de vier races van gisteren gaan Larsen en Frank er echter met de overwinning vandoor.

Texel Dutch Open
Bij de Texel Dutch Open zijn de verschillen ook klein. Darren Bundock en Jeroen van Leeuwen hebben vijf punten minder dan de nummers twee Mischa Heemskerk en Bastiaan Tentij en slepen hierdoor deze prijs in de wacht. Om zes uur zullen de prijzen uitgereikt worden aan de winnende teams. Voor de zeilers is er eerst nog om vijf uur een happy hour in de pitlane.

Kijk ook op www.roundtexel.com. Foto bootinbeeld.nl.

 

Tags: Last modified: 8 juni 2012
Sluiten