Nieuws

Team Brunel klaar voor Proloog

15:26

Brunel
Drone shots in Lisbon training, Photo by Rich Edwards/Volvo Ocean Race. 05 October, 2017

Zondag start de proloog van de Volvo Ocean Race. In deze proloog varen alle 7 teams van de boatyard in Lissabon, naar de startplaats Alicante in Spanje. Het is voor de teams een laatste mogelijkheid om te kijken of de boot in orde is en of de teams goed op elkaar zijn ingespeeld. Het is tijd voor de laatste puntjes op de I. Over een kleine week, op 11 oktober, wordt de eerste officiële wedstrijd gevaren voor de kust van de startplaats. Team Brunel is er in ieder geval klaar voor.

Alle kleding ligt klaar. (c) Rich Edwards/VOR

Geen grote veranderingen

De Nederlandse schipper Bouwe Bekking vertelt: “We hebben een goede aanloop gehad deze week. Zowel de shore crew als de zeilers hebben veel werk verricht om de boot klaar te hebben voor vertrek naar Alicante. We gebruiken deze proloog om nog wat kleine dingen uit te testen. Je moet dan met name denken aan de plaats van alle reserve-onderdelen en de verschillende zeiltrim mogelijkheden. Er komen geen grote veranderingen meer, dat werk is allemaal al gedaan.”

We zijn goed voorbereid. Iedereen heeft er zin in!

– Carlo Huisman, Team Brunel

Brunel

Bespreking met het team. (c) Martin Keruzore/VOR

Aan boord van het team zit ook de Nederlander Carlo Huisman, die enkele maanden geleden nog de America’s Cup won met het team uit Nieuw Zeeland. Hij staat te trappelen, maar de weersvoorspellingen beloven geen vuurwerk. Huisman: “We zijn goed voorbereid. Iedereen heeft er zin in volgens mij. Er is alleen niet zoveel wind voorspeld, dat is wel een beetje jammer. Maar daar hebben we allemaal last van. Afgelopen week hebben we voor het eerst met het gehele team samen gevaren, dat was goed. We liggen op schema.”

Selectie

Vanochtend maakte Bekking zijn selectie voor de proloog bekend. Hij heeft voor een negenkoppige bemanning gekozen, bestaande uit: Bouwe Bekking, Carlo Huisman, Alberto Bolzan, Kyle Langford, Maciel Cichetti, Andrew Cape, Peter Burling, Annie Lush en Abby Ehler. De resultaten van de proloog tellen niet mee voor het klassement van de race, maar voor veel teams is het een leuke mogelijkheid om te kijken hoe de rollen zijn verdeeld.

Voorbereidingen in beeld

In deze video (Engels) zien we hoe het team zich voorbereidt op de proloog. De hoofdrol in het filmpje is voor Annie Lush, de Engelse die in de vorige editie meedeed aan boord van Team SCA.

Coverfoto: Rich Edwards/Volvo Ocean Race

Tags: , , , Last modified: 23 maart 2021
Sluiten