Nieuws

AZAB: Slats & Goodall aangekomen op São Miguel

09:25

Mark Slats en Susie Goodall zijn aangekomen in de haven van Ponta Delgada op het eiland São Miguel. Op zaterdag 1 juni vertrokken de twee op de boot Ohpen Maverick om mee te doen aan de Azores and Back race (AZAB). Op maandagavond 10 juni kwamen Slats & Goodall aan op São Miguel. De twee liggen als de nummer 13 in de line honours. De Ohpen Maverick kwam als eerste binnen in Class 4, maar daarbij is (nog) geen tijd gecorrigeerd.

Op 1 juni vertrokken 44 boten vanuit Falmouth om zo snel mogelijk naar Ponta Delgada te zeilen. De vloot is onderverdeeld in vier monohull-klassen, afhankelijk van de handicap.

Als tweede

Slats & Goodall varen in Class 4. De reden dat het duo uiteindelijk als tweede is geëindigd in hun klasse heeft te maken door de handicap van het aantal zeilen dat Slats en Goodall gebruikten. Fair Isle is als eerste geëindigd binnen hun klasse. De laatste genoemde deed met de tijdcorrectie 8 dagen, 7 uur, 44 minuten en 56 seconden over de afstand. Slats & Goodall hadden er, met tijdcorrectie, 8 dagen, 9 uur, 23 minuten en 32 seconden voor nodig. De twee ‘sterzeilers’, zoals de twee Golden Globe Race-deelnemers worden genoemd, zien de tweede etappe vol vertrouwen tegemoet, vanwege de verwachte betere windcondities.

Een fijne tweede pinksterdag…

Op tweede pinksterdag was op de Facebookpagina van Mark Slats het volgende te lezen: ‘Een ander avontuur voor #Mark & Susie Goodall Racing. Op een mooie pinksterdag ergens in de Azoren #AZAB. Beter dan dit krijgen we niet aan beelden door. #Amazing #Geniet en luister mee naar het commentaar en de geluiden. Graag delen a.u.b.’

Terug naar Falmouth

Voor de deelnemers aan de terugreis beginnen, hebben zij een paar dagen de tijd om van het eiland te genieten. De race terug naar Falmouth begint op dinsdag 18 juni. Ook deze etappe zal weer zo’n 1200 mijl lang zijn. Vanaf dan kun je de race ook volgen via de tracker.

Slats & Goodall. (c) Mylor Yacht Harbour

Lees ook: AZAB: Volg Mark Slats & Susie Goodall aan boord van de Ohpen Maverick

Omslagfoto: Screenshot YB Tracking Race Viewer

Tags: , , , , , , Last modified: 11 juni 2019
Sluiten