Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Schuttevaerrace afgebroken

16:14

Schuttevaerrace gestopt

Schuttevaerrace gestoptVanwege de harde zuidewestenwind (bij Terschelling wordt meer dan 35 knopen gemeten) heeft de organisatie van de Schuttevaerrace besloten de wedstrijd te staken. Daarmee komt voortijdig een einde aan de dertigste editie van dit enerverende evenement waarbij de deelnemers niet alleen zeilen, maar ook moeten lopen en fietsen.Schuttevaerrace gestoptVanwege de harde zuidewestenwind (bij Terschelling wordt meer dan 35 knopen gemeten) heeft de organisatie van de Schuttevaerrace besloten de wedstrijd te staken. Daarmee komt voortijdig een einde aan de dertigste editie van dit enerverende evenement waarbij de deelnemers niet alleen zeilen, maar ook moeten lopen en fietsen.

Windkracht 7
Vanmiddag nam de zuidwestelijke wind in kracht toe. Ten zuiden van Terschelling werden snelheden van meer dan 35 knopen gemeten. Een aantal deelnemende jachten was toen nog onderweg naar het Waddeneiland waar het tweede loopparcours was uitgezet. Collega Willem Plet had zijn twaalf kilometer er bijna opzitten toen het bericht doorkwam dat de organisatie de wedstrijd had gestaakt.

De boten die de haven nog binnenlopen en de jachten die er al liggen, krijgen het advies op Terschelling te blijven. Enkele deelnemers hebben de strijd al eerder opgegeven en zijn inmiddels op weg naar hun thuishaven.

Teleurstelling
Bij de deelnemers kunnen we uiteenlopende reacties optekenen. Sommigen zijn teleurgesteld, anderen hebben begrip voor de beslissing van de wedstrijdleiding. Ook voor wedstrijdleider Jan Kooistra is het jammer. Enkele jaren geleden heeft hij de Schuttevaerrace een nieuwe impuls gegeven. De dertigste editie vond hij een mooi moment om het stokje over te dragen. Natuurlijk had hij zijn ‘afscheid’ anders voorgesteld.

Wij hebben nog geen contact kunnen leggen met onze collega Willem Plet. Gelet op de weersvooruitzichten verwachten we dat zijn team (Pentasail) op Terschelling wacht op betere tijden. In ieder geval zal hij in de komende editie van Zeilen verslag doen van zijn belevenissen tijdens deze aflevering van de Schuttevaerrace.

Naar verwachting zal de wind de komende uren nog in kracht toenemen. Ook morgen staat er volgens het laatste weerbericht nog 7 Bft in het Waddengebied. Pas zondag gaat de wind afnemen (Weekendweerbericht).

Zie ook www.schuttevaerrace.nl.

Tags: Last modified: 8 juni 2012
Sluiten