Actueel, Nieuws, Wedstrijden

Schuttevaer triathlon dit weekend van start

08:57

Op vrijdag 1 juli gaat de 34ste Schuttevaerrace van start. Een bijzondere variant op de triathlon. Tijdens dit traditionele sportevenement wordt bijna 48 uur onafgebroken gezeild, gefietst en hardgelopen. In combinatie met onzekere factoren zoals wind, stroom en tij vormt de Schuttevaerrace een ultieme uitdaging voor de sporters.

Team Heiner gaat de uitdaging aan

Eén van de zeilers die deze uitdaging dit jaar voor het eerst aan gaat is Roy Heiner. Wedstrijdzeiler in hart en nieren. Bijzonder is dat er ook twee teams van de Team Heiner Pups mee doen, de jonge talenten die door Roy Heiner worden opgeleid tot zeilers van de toekomst. Maar met alleen goede zeilers aan boord kom je er niet. Aan boord zijn ook een goed getrainde hardloper en wielrenner nodig. Naast 110 mijl varen, wordt er 130 kilometer gefietst en 32 kilometer hardgelopen. Er gaan ruim 20 teams de strijd met elkaar aan.

Wedstrijdverloop

Schuttevaerrace 2014 Xquise kleinDe race start in Stavoren, alle deelnemers rennen dan naar de zeiljachten in de Oude Haven. De teams varen vervolgens over het IJsselmeer zo snel mogelijk naar Kornwerderzand. Na het gezamenlijk schutten in gaan ze de Waddenzee op en wordt koers gezet naar Texel. Daar is het de beurt aan de fietsers, die een tijdrit van 60 kilometer afleggen. Zodra de fietsers terug zijn, gaan de trossen los richting Vlieland. Daar wordt door de lopers een halve marathon gelopen in het donker. Vervolgens wordt er naar Harlingen gezeild, waar voor de fietsers opnieuw een tijdrit op het programma staat, nu van 69 kilometer. Vanuit Harlingen wordt  naar Terschelling gezeild, waar de hardloper nog eens 12 kilometer aflegt. Vanaf Terschelling zeilen de teams via Kornwerderzand terug naar de finish in Stavoren. Er is dan zo’n 110 mijl gezeild.

Schuttevaerrace 2014Op zondag 3 juli worden rond 12.00 uur de prijzen uitgereikt in strandpaviljoen ‘De Potvis’ in Stavoren.  Tijdens de race wordt gebruik gemaakt van Track en Trace waardoor de race online live te volgen is: www.schuttevaerrace.nl

 

Tags: , , , Last modified: 29 juni 2016
Sluiten