Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws, Zeilen TV

Schuttevaerrace 2013 (video)

23:35

Vijfendertig zeilteams gingen vrijdag 7 juni in Stavoren van start voor de 31ste editie van de Schuttevaerrace.
Tijdens deze jaarlijkse krachtmeting meten zeilers, hardlopers en fietsers gedurende meerdere dagen hun krachten.

De non-stop race begon in Stavoren, waar de deelnemers vanaf Skips Maritiem naar de zeilljachten in de Oude Haven moesten rennen. Na de le Mans start werden de zeilen gehesen en over het Ijsselmeer zo snel mogelijk naar Kornwerderzand gevaren.

Na de sluispassage ging men de Waddenzee op en werd koers gezet naar Texel. Daar stapten de fietsers van boord om een tijdrit van 60 kilometer te rijden. Zodra de fietsers weer aan boord waren, gingen de trossen los om naar Vlieland te zeilen. Daar was het de beurt aan de hardlopers om een afstand van 18 kilometer af te leggen. Vervolgens werd er naar Harlingen gezeild voor de tweede tijdrit, ditmaal over een afstand van 69 kilometer. Op Terschelling vond het tweede looptraject plaats over een afstand van 12 kilometer.
Vanaf Terschelling zeilen de deelnemers via Kornwerderzand terug naar Stavoren om aan te leggen in de Marina Buitenhaven. Hardlopend wordt het laatste deel, namelijk naar de finish bij strandpaviljoen ‘De Potvis’ afgelegd.

Zeilen redacteur Eric van Staten zeilde het eerste traject mee met het team van meervoudig winnaar Harry Amsterdam, die ook deze editie wist te winnen.

Foto Cees van Dijk

Tags: Last modified: 10 juni 2013
Sluiten