Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Schouten Global nieuwe sponsor VOR Team Holland

13:51

Brunel-schoutenSchouten Global, moederorganisatie van opleidingsinstituut Schouten & Nelissen, wordt sponsor van het Nederlandse Team Brunel dat deelneemt aan de Volvo Ocean Race in 2014- 2015. Het bedrijf tekende een sponsorcontract met Sailing Holland en hoofdsponsor Brunel International. De twaalfde editie van de Volvo Ocean Race start 4 oktober 2014 in Alicante (Spanje) en eindigt 27 juni 2015 in Göteborg (Zweden).

Schouten Global (kortweg: Schouten) is wereldwijd speler op het gebied van training, coaching, leiderschaps- en organisatieontwikkeling. Dochter Schouten & Nelissen is marktleider in Nederland. Het bedrijf levert naast een financiële ook een inhoudelijke bijdrage aan het team. Zo is zij nadrukkelijk betrokken bij de werving en selectie van de zeilers. Dit traject start maandag 13 januari 2014. Daarnaast worden de zeilers tijdens de race gecoacht door ervaren teamcoaches van Schouten.

Bouwe Bekking: “Teambuilding bepaalt voor een belangrijk deel je succes in deze race. Met Schouten & Nelissen in ons team hebben we de beste partner om ons daarin te begeleiden. Hun inbreng gaat ook mij als teamleider professioneel verder brengen. Tenslotte ben je nooit te oud om te leren.”

Schouten speelde al langer met de gedachte om de Volvo Ocean Race te sponsoren. CEO Marcel van Bronswijk legt uit: ‘’Wij zijn van oorsprong een Nederlands bedrijf en daarom ondersteunen wij graag het Nederlandse team. Net als zij gaan ook wij inmiddels ‘de wereld rond’. Dit is voor ons hét moment om in te stappen. In de komende editie varen de teams voor het eerst in identieke boten, speciaal ontworpen voor de Volvo Ocean Race. De teams strijden nu feitelijk met gelijke wapens en dus gaat de bemanning het verschil maken.’’

Van Bronswijk vervolgt: ‘’Oprichter Jan Schouten is ons bedrijf 35 jaar geleden gestart met de slogan ‘Het schip is zo sterk als zijn bemanning’. Dat was – en is nog steeds – een oproep aan organisaties om te investeren in medewerkers en teams om zo het beste uit hun bedrijf te halen. Met de huidige opzet van de zeilrace, gebaseerd op identieke boten, is de match tussen de missie van Schouten en de Volvo Ocean Race mooier dan ooit.’’

Van Bronswijk tot slot: “Dit sponsorschap is wat ons betreft geen eenmalige aangelegenheid. Het is onze ambitie om hoofdsponsor te worden van een team in de Volvo Ocean Race 2017-2018. Dit past bij onze aanpak in training en coaching van medewerkers en teams: stel jezelf een doel, maak een plan, probeer het uit, leer ervan, pas je plan aan en doe het nog een keer. Zo creëer je blijvende verbeteringen in lerende organisaties.”

Schouten maakt het verhaal van Team Brunel kloppend. Als hoogwaardig opleidingsinstituut sluit Schouten perfect aan bij Brunel, internationaal opererende dienstverlener gespecialiseerd in de flexibele inzet van kennis en capaciteit op het gebied van Engineering, IT, Finance, Legal, Marketing & Communicatie en Healthcare.

De aankondiging van Schouten komt op het juiste moment. Schouten speelt een belangrijke rol in de crewselectie. Maandag 13 en dinsdag 14 januari krijgen 18 zeilers de kans om hun droom waar te maken. Schipper Bouwe Bekking zal in samenwerking met Brunel de kandidaten selecteren op zeilervaring, flexibiliteit en persoonlijkheid. Schouten richt zich op de juiste samenstelling van het team op basis van persoonlijkheidskenmerken en samenwerkingsgedrag. Uiteraard moeten alle zeilers aan boord fit en gezond zijn. Daarom vindt de selectie plaats in de Bergman Clinic, waar fysieke testen afgenomen worden door een sportcoach.

Schouten is naast Brunel en Moduleo de derde sponsor die zich aansluit bij het team

Tags: , Last modified: 10 januari 2014
Sluiten