Actueel

Zeilen voor het goede doel tijdens de SailWise Cup 2019

12:57

Op woensdag 8 mei gaat voor de elfde keer de SailWise Cup 2019 van start. Bedrijven kunnen zich inschrijven voor dit evenement. Ook de redactie van Zeilen gaat die dag het water op! Jan en Trees Zetzema van Waterland Yacht Charter stellen boten beschikbaar voor de SailWise Cup. De opbrengst van de regatta komt geheel ten goede aan de stichting SailWise.

Voor de elfde keer wordt de SailWise Cup vanuit Jachthaven Waterland (Monnickendam) gezeild. “Dit jaar doen er veertien teams mee,” vertelt Nienke Zetzema van Jachthaven Waterland. “Ook dit jaar stellen we weer de boten, Dehlers en X-Yachts, beschikbaar vanuit Waterland Yacht Charter. Daarnaast is het mogelijk dat niet elk team over een schipper beschikt, dus ook deze verzorgen wij dan voor hen.”
De deelnemers moeten tijdens de SailWise Cup twee sprintwedstrijden en een long-distance race zeilen.

SailWise Cup 2017 (c) Ben Rutte

De opbrengst is een verrassing

Op 8 mei is Menne Scherpenzeel, directeur van SailWise, ook samen met een collega aanwezig in Monnickendam. “De sfeer tijdens de regatta is altijd fijn. Naast de goede sfeer, heerst er onderling onder de deelnemers een gezond gevoel voor competitie. Bij de prijsuitreiking vertellen we wat SailWise inhoudt en hoe belangrijk de stichting is. Aan het einde van de cup horen wij altijd welk bedrag er is opgehaald. We worden elke keer weer verrast met een hoge opbrengst. In 2017 kregen we ruim € 12.000 overhandigd en in 2018 was dat bedrag nog hoger, € 18.690!”

Menne Scherpenzeel: “De reden dat Jan en Trees Zetzema ooit met de SailWise Cup zijn begonnen is omdat zij het belangrijk vinden dat mensen met een handicap ook de kans krijgen om watersport uit te oefenen.”

Over SailWise

SailWise is al veertig jaar de enige aanbieder in Nederland van meerdaagse, uitdagende watersportactiviteiten en -vakanties voor mensen met een beperking. Elk jaar bezoeken zo’n 1.400 mensen, dat aantal stijgt nog steeds, de drie volledig aangepaste en rolstoeltoegankelijke accommodaties. Zwerftochten over het IJsselmeer en het Wad met de tweemastklipper Lutgerdina, zeilen op de Friese meren met de catamaran Beatrix en genieten van een mix van kleine watersporten op het eiland Robinson Crusoe bij Loosdrecht. Inmiddels heeft de stichting al bijna 40.000 mensen met een beperking een unieke en onvergetelijke belevenis bezorgd.

Tweemastklipper Lutgerdina. (c) SailWise

Watersport is voor iedereen mogelijk

Watersporten met SailWise is meer dan alleen genieten op het water. Door actief te zijn op het water kan iedereen, ongeacht de mate van beperking, weer een gevoel van zelfstandigheid, eigenwaarde en onafhankelijkheid ervaren. Bij SailWise word je erop aangesproken op wat je nog wél kunt. Met de juiste aanpassingen is het voor iedereen mogelijk om te (leren) watersporten.

SailWise Cup 2017 (c) Ben Rutte

Bekijk hier de video die is gemaakt tijdens de SailWise Cup van 2018:

Omslagfoto: Ben Rutte

Tags: , , , , Last modified: 2 mei 2019
Sluiten