Nieuws

Sailing4Cancer komt nog 10 duizend euro tekort

07:30

Sailing4Cancer
(c) Riemer Witteveen

De Hiswa in de RAI zit er weer op. Voor Mark Slats was het een drukke tijd. Optredens op het podium met zijn walmanager Dick Koopmans, boeken signeren en mensen rondleiden op zijn boot Ohpen Maverick. Ondanks alle aandacht voor deze Held op Zee is het Slats nog steeds niet gelukt om het streefbedrag van zijn goede doel te halen. Sailing4Cancer komt nog krap 10 duizend euro tekort.

Roeien en zeilen voor het goede doel

In 30 dagen roeide Slats 46 duizend euro bij elkaar.
(c) Ben Duffy

Met zijn onmenselijke roeitocht vorig jaar wist Slats nog meer dan 46 duizend euro bij elkaar te roeien. Zijn roeitocht duurde 30 dagen, een schriller contrast met de Golden Globe Race is wat betreft tijdsduur bijna ondenkbaar. Na 214 dagen op zee in de Golden Globe Race stapte Slats eind januari weer aan wal. Maar zelfs nu, anderhalve maand nadat Slats weer vaste grond onder z’n voeten heeft, is het streefbedrag van 50 duizend euro nog niet gehaald.

(c) Riemer Witteveen

Strijd tegen dure medicijnen

Slats koos ervoor om te zeilen voor het goede doel ‘Sailing4Cancer’ waarmee hij geld wil ophalen voor goedkopere medicijnen tegen de verschrikkelijke ziekte kanker. Slats’ moeder heeft kanker en het was daarom een erg persoonlijke missie om geld op te halen. En het is erg zwaar om maandenlang op zee te zitten zonder dat je je moeder kunt zien of spreken. Toch deed Slats het, met zijn moeder altijd in gedachten.
Doneren kan nog steeds op: https://actie.avlfoundation.nl/sailing4cancer

Aankomst

Was je niet bij de aankomst van Mark Slats in Scheveningen? Bekijk dan hier de video.

Omslagfoto: Riemer Witteveen

Tags: Last modified: 23 april 2021
Sluiten