Actueel

Bezorg Mark Slats zaterdag een heldenonthaal in Scheveningen!

16:27

(c) Christophe Favreau/PPL/GGR

Avonturier, roeier en zeiler Mark Slats komt zaterdag terug in Nederland. De Wassenaarse aannemer behaalde de tweede plaats in de Golden Globe Race door in 214 dagen in zijn eentje rond de wereld te zeilen. Hij moest het afleggen tegen de door de wol geverfde 73-jarige Jean-Luc van den Heede. Na de finish, goed eten, slapen en een knip- en scheerbeurt zeilde hij naar Falmouth en zaterdag komt hij aan in Scheveningen. Slats hoopt zijn boot, Ohpen Maverick, tussen 13.30 en 14.30 uur vast te maken aan de passantensteiger in de havenkom, hetzelfde punt als van waar hij vertrok. Samen met onder andere de Nederlandse watersportmedia, Jachtclub Scheveningen, de kinderen van de Zoute Optimist (ZOP), de KNRM, roeiers, zeilers, vissers, de Haagse burgemeester en zelfs minister Bruno Bruins is er een warm welkom voorbereid om zijn aankomst in Nederland onvergetelijk te maken. Kom jij ook? Voor updates van de aankomst kijk je bij het Facebook-evenement.

Voor het goede doel

Neem je pinpas mee om Slats’ goede doel Sailing4cancer te steunen op de steiger. Kan je niet komen maar wil je Mark toch helpen om 50.000 euro voor #sailing4cancer op te halen? Doneer dan nu via de website. De volledige opbrengst komt ten goede aan onderzoek naar goedkopere kankermedicijnen door professor dr. Bernards van het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis.

Boek

Het boek Held op Zee, over Mark Slats’ avonturen, is vanaf woensdag 27 februari verkrijgbaar in elke (online) boekhandel. Mischa Jacobs volgde Slats op zijn avontuur rond de wereld en schreef het verhaal mede op basis van Slats’ dagboeken van de solowedstrijd.

Wat: heldenonthaal Mark Slats
Waar
: het Zuiderhavenhoofd, de passantenkom van de jachthaven en het havenkantoor Scheveningen
Wanneer: aankomst Slats zaterdag 23 februari tussen 13.30 en 14.30
Per openbaar vervoer: bus 28 vanaf Station Den Haag CS
Per auto: je kunt parkeren bij Zuiderstrand Theater

Omslagfoto: (c) Christophe Favreau/PPL/GGR

Tags: , , , Last modified: 21 februari 2019
Sluiten