Actueel, Nieuws, Video, Wedstrijden

S A I L I N G Tour of Holland in samenwerking met studenten

10:20

In 2015 werd de eerste pilot van de S A I L I N G Tour of Holland gezeild. In 2017 zet de organisatie haar unieke wedstrijdvorm voort. Een vijf dagen durende match, fleet en coastal race waarin iedere dag een andere stad wordt aangedaan. De exacte datum is nog niet bekend, maar de wedstrijd zal ergens in het voorjaar plaatsvinden.

Samenwerking met studenten

De zeilstichting S A I L I N G Tour of Holland stelt zichzelf als doel om jonge mensen betrokken te houden bij de zeilsport. Daarom wordt er actief samengewerkt met de Delftse Studenten Wedstrijd Zeilvereniging Broach. “Het is leuk dat er vanuit de organisatie van de S A I L I N G Tour of Holland interesse is om ook jonge mensen een stem te geven in zo’n unieke race. Hopelijk zorgt dit ervoor dat meer jongeren blijven zeilen, of nieuwe jongeren enthousiast worden over zeilen”, aldus Madelief Doeleman van Zeilvereniging Broach.

Zoektocht naar ultieme zeilteam

De studenten van Zeilvereniging Broach doen inmiddels op verschillende vlakken niet onder voor de oude rotten. Zowel nationaal als internationaal zijn de studenten vertegenwoordigd in fanatieke wedstrijdteams. Spannend wordt het dan ook wie de S A I L I N G Tour of Holland gaat winnen, de jongere zeilers of de ervaren wedstrijdzeilers. Het doel is om het ultieme zeilteam te zoeken die een goede balans vindt tussen het match, fleet en coastal racen in verschillende condities. Na het bekendmaken van de datum opent ook de inschrijving voor teams.

Tags: , Last modified: 19 juni 2017
Sluiten