Nieuws

Tall Ships afkomstig uit alle windstreken leggen aan in Scheveningen

18:30

De haven van Scheveningen dient opnieuw als decor voor een groot internationaal maritiem evenement. De finish van de Liberty Tall Ships Regatta vindt hier namelijk plaats. Tien tot vijftien klassieke windjammers en rond de twintig middelgrote zeezeilschepen meren van 20 tot en met 23 juni aan in de Zuid-Hollandse badplaats. Ga jij een bezoek brengen aan Sail op Scheveningen?

Sail op Scheveningen is deel van van de Liberty Tall Ship Regatta 2019. Deze wedstrijd start op 6 juni in Rouen, Frankrijk met de L’Armada Rouen. Dit evenement duurt tot 16 juni waarna de vloot in een race van vier dagen koers zet richting Scheveningen.

Mircea tijdens Sail Amsterdam in 2005. (c)  DirkvdM/CC BY-SA 1.0

Stap zelf aan boord

Veel van deze zeilschepen varen over de hele wereld en zijn alleen te zien bij grote evenementen als Sail Amsterdam. Het is voor de eerste keer dat zij ook Scheveningen aandoen. Hetgeen wat het evenement Sail op Scheveningen extra bijzonder maakt is dat de schepen niet alleen te bewonderen zijn, maar ook gratis toegankelijk.

Van BM Sloep tot Bark

De schepen zijn afkomstig uit elf verschillende landen, onder andere uit de Verenigde Staten, Mexico, Brazilië, Oman, Roemenië en Frankrijk. De scheepstypen Driemaster Bark, Schoenerbrik, Galjoen, Driemaster Topzeil Schoener zullen bijvoorbeeld te bewonderen zijn. Van alle zeilschepen die naar Scheveningen komen, zijn er zeven nog nooit eerder in Nederland geweest.

Sail-In Parade

Sail op Scheveningen is het eerste grote Tall Ship evenement dat in Scheveningen wordt georganiseerd. De organisatie verwacht dagelijks zo’n 60.000 bezoekers. Als je de vloot wilt zien binnenkomen, moet je ervoor zorgen dat je donderdagochtend 20 juni om 10.00 uur in Scheveningen bent. Vrijdag in de namiddag vindt de prijsuitreiking van de Liberty Tall Ships Regatta plaats. Elke dag heb je de mogelijkheid om de schepen zelf te betreden. Zondagmiddag 23 juni om 16.00 uur gaat de Sail-Out Parade van start. Ga jij een bezoek brengen aan het evenement?

Kijk voor meer informatie op www.sailopscheveningen.nl

Omslagfoto: Wikimedia Commons, U.S. Coast Guard

Tags: , , , , , Last modified: 9 oktober 2019
Sluiten