Actueel, Nieuws

SAIL Amsterdam is geslaagd

09:44

Sail Amsterdam 2015

SAIL 2015 is volgens de organisatie erg geslaagd. Het vijf dagen lange evenement trok in totaal 2,3 miljoen bezoekers, die genoten van de nautische activiteiten op het water en op de kades.

Sail Amsterdam 2015

Sail Amsterdam 2015

Arie Jan de Waard, Voorzitter Stichting SAIL Amsterdam (SSA): “SAIL Amsterdam 2015 is niet alleen een onvergetelijke ervaring geweest voor de bezoekers, maar ook voor alle bemanningsleden van de schepen. De gastvrije wijze waarop Amsterdam zich heeft opengesteld voor SAIL is uniek in de wereld. Bemanningsleden vanuit heel andere culturen zijn met elkaar, met de stad en met het enthousiaste publiek verbonden. SAIL Amsterdam 2015 is daarom ook een geweldige beleving geweest voor de hele organisatie. De samenwerking tussen de Gemeente Amsterdam, de Noordzeekanaalgemeenten, het Havenbedrijf Amsterdam, alle operationele- en veiligheidsdiensten en onze eigen organisatie liep gesmeerd. En ik dank iedereen die aan deze geslaagde SAIL heeft meegewerkt.”

Het crowd controlesysteem en de strenger gereguleerde toegang tot de Oranjehaven (IJhaven), hebben ervoor gezorgd dat er gedurende alle dagen een constante en gedisciplineerde doorstroom was op het water en op de kade. Onbeheersbare of onveilige situaties zijn uit gebleven. Op het water was het een drukke, maar gemoedelijke stoet van bootjes.

Sail Amsterdam 2015

Sail Amsterdam 2015

Erwin van Lambaart, Directeur SAIL Event Partners (SEP): “Wat een trotsmakend event. Ik ben echt onder de indruk van de gemoedelijkheid en het vakmanschap waarin we met elkaar dit grootse evenement in een ontspannen sfeer hebben kunnen realiseren en beleven. Er waren geen gouden medailles te winnen, maar ik had er graag 2 miljoen uitgereikt. Deze SAIL heeft volgens mij ook bewezen dat de balans tussen ‘vrij toegankelijk’ en ‘commercieel ondersteund’ toch heel goed samen kunnen gaan. Deze combinatie geeft het benodigde fundament voor een toekomstbestendige SAIL Amsterdam. Zonder de steun van alle sponsoren, bedrijven, zakelijke partners en de 50.000 hospitality-gasten waren wij niet in staat geweest om dit grootste gratis toegankelijke event van Nederland zo mooi te realiseren .” De volgende editie van SAIL, in augustus 2020, wil de organisatie wederom gratis toegankelijk maken.

Tags: Last modified: 26 augustus 2015
Sluiten