Actueel, Nieuws, Olympische Spelen, Zeilen nieuws

Rutger van Schaardenburg sterk van start in Regatta

15:09

Rutger van Schaardenburg is de Delta Lloyd Regatta in Medemblik sterk begonnen. De Laserzeiler wist de eerste twee races te winnen. Roelof Bouwmeester die met Van Schaardenburg om een olympisch ticket strijd, was minder succesvol. Hij eindigde niet bij de besten.Rutger van Schaardenburg is de Delta Lloyd Regatta in Medemblik sterk begonnen. De Laserzeiler wist de eerste twee races te winnen. Roelof Bouwmeester die met Van Schaardenburg om een olympisch ticket strijd, was minder succesvol. Hij eindigde niet bij de besten.

Na afloop van de tweede race leek het zelfs al of de Fries de moed heeft opgegeven. Amper over de finishlijn ging hij moedeloos op zijn achterdek liggen. Zijn blik op de hemel gericht.

Van Schaardenburg en Bouwmeester hebben een volle olympische nominatie gerealiseerd. In Medemblik zeilen zij een nationale selectie. De resultaten van het onlangs gehouden WK waar Rutger zevende werd en de Delta Lloyd Regatta worden bij elkaar opgeteld.

Van Schaardenburg lag lange tijd tijdens de eerste race op een tiende positie. Als zevende begon hij aan het laatste voor de windse rak. Dat zeilde hij heel erg sterk. Met een kleine voorsprong kwam hij bij de finishlijn aan.

Tijdens de tweede race leidde de Laserzeiler vanaf de start en gaf zijn koppositie niet meer prijs. ”Ik denk dat ik te vroeg gestart ben,” aldus Van Schaardenburg kort na de finish waar hij nog in onzekerheid verkeerde over zijn lot. Tekst en fotografie Eric van Staten

Tags: , Last modified: 22 mei 2012
Sluiten