Actueel

Grootse plannen: komt er een zeilschip met een mast van 107 meter?

11:07

Weer ‘groot’ nieuws vanaf de kant van Royal Huisman. De werf in Vollenhove heeft de handen ineen geslagen met superjachtontwerper Malcolm McKeon voor een bijzonder project. Er zijn plannen voor een schip met een lengte van 85 meter en ook de mast wordt ontzettend lang: maar liefst 107 meter! Eigenlijk wilden de partijen het concept van APEX 850 op de Monaco Yacht Show onthullen, maar vanwege het coronavirus is dit evenement afgelast. Om het ontwerp toch onder de aandacht te brengen, hebben Royal Huisman en Malcolm McKeon gekozen voor een online-presentatie (die je hieronder kunt bekijken).

Jan Timmerman, CEO van Royal Huisman, vertelt: “Twee van de tien grootste zeiljachten ter wereld, Athena en Sea Eagle II werden door Royal Huisman gebouwd. APEX 850 zou een passende derde in de lijst kunnen worden.”

Hopelijk dient zich snel een koper aan, want die is er momenteel nog niet. Wij zijn namelijk erg benieuwd hoe dit concept er in het echt uitziet. Via deze 360 VR-tour ‘aan boord’ van het concept krijgen we al best een goede indruk van hoe het superjacht moet gaan worden.

Klik op de afbeelding om deze groter te bekijken.

Klik op de afbeelding om deze groter te bekijken.

Lees ook: Royal Huisman bouwt jacht met ‘intrekbare’ voortstuwing en strandclub

Omslagfoto en foto: Royal Huisman

 

Tags: , , , Last modified: 1 oktober 2020
Sluiten