Actueel

Video: zo zeilt miljoenenjacht Sea Eagle II

20:00

Sea Eagle II, gebouwd op de werf van Royal Huisman in Vollenhove, heeft op woensdag 19 augustus tijdens afrondende testvaarten een topsnelheid van 21 knopen gehaald. Eerder publiceerden we al een artikel met daarin foto’s van het 81 meter lange superjacht onder zeil. Onlangs is er ook bewegend beeld van haar online verschenen en dat is best bijzonder om te zien.

Drie koolstof masten

Het langste aluminium zeiljacht ter wereld werd gebouwd in opdracht van Dr. Samuel Yin, een Taiwanese zakenman. Yin had al een Sea Eagle, dus daarom de II achter de naam. Vanuit Overijssel werd het schip begin januari op pontons naar Amsterdam vervoerd. Hier werd zij vervolgens voorzien van drie koolstof-composiet Rondal Panamax masten en de verstaging.

Aflevering uitgesteld

Eigenlijk stond de aflevering van het jacht voor half april op de planning, maar vanwege het coronavirus werd dat uitgesteld. Proefvaarten en trainingen van de bemanning aan boord waren toen nog niet gedaan. Inmiddels zijn de afrondende testvaarten achter de rug en daarvan zie je hieronder, in de video, het resultaat.

Omslagfoto: Rondal/Tom van Oossanen

Tags: , Last modified: 26 augustus 2020
Sluiten