Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Postma: ‘Je moet willen en kunnen killen’

10:39

Pieter Jan PostmaIn de nieuwste Helden staat een interview met Pieter Jan Postma, waarin de topzeiler in de Finn-klasse openhartig spreekt.Pieter Jan PostmaIn de nieuwste Helden staat een interview met Pieter Jan Postma, waarin de topzeiler in de Finn-klasse openhartig spreekt  over de relatie met zijn vader, tevens coach, het Watersportverbond, zijn zilveren medaille op het afgelopen WK, maar ook over zijn ambities voor de komende Olympische Spelen in Londen.

‘Ik sta bekend als Mr. Hug, of Mr. Nice Guy, en dat ben ik ook,’ zegt hij in Helden over de reden waarom hij geen goud won tijdens het WK in Perth. ‘Ik had Giles Scott in de vuile wind moeten zetten.’
‘Het kost mij veel moeite om iemand anders bewust te benadelen. Maar als je echt wilt winnen, moet winnen ook het belangrijkste zijn. Belangrijker dan aardiger gevonden worden. Je moet willen en kunnen killen. En dan niet met het idee dat je je na afloop verontschuldigt. Nee, killen is killen,’ vervolgt Postma. ‘Want het mooie van tweede worden is dat je zeker weet dat je de volgende keer geen tweede meer wilt zijn,’ vertelt de dertigjarige Postma in Helden.

Foto: i-Docu Pieter-Jan Postma
Het hele interview leest u in Helden www.heldenmagazine.nl/bestel-los/

Tags: , Last modified: 30 maart 2012
Sluiten