Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Organisatie Boot Holland klaagt niet

12:21

De watersportsector heeft behoorlijk last van tegenwind. Daar heeft ook Boot Holland mee te maken, maar in Friesland klaagt men niet.

“De inschrijvingen bleven in de zomer achter met wat gebruikelijk is. Maar nu, een kleine drie maanden voor aanvang van de beurs, hebben we te maken met een flinke toename,” aldus projectleider Pieter Fokkema. “En dat is gelukkig maar, want wij willen samen met onze exposanten de bezoekers een groot en gevarieerd aanbod boten en toebehoren laten zien. En zo als het er nu uitziet, slagen we in die opzet.”

“De staalbouw is ons visitekaartje. En juist deze tak heeft het erg lastig. Er zijn werven die door de verslechterde economie dit jaar verstek laten gaan. Dit betekent echter niet dat er gaten vallen. Deze zijn ingevuld door andere bouwers. Sommige komen voor het eerst, andere pakken grootser uit en komen met twee of meer schepen.”

Elektrisch varen staat in het middelpunt van de belangstelling. Het paviljoen met dit thema wordt in 2013 weer groots opgezet. In vergelijking met de eerste keer in 2009 is dit paviljoen vier keer groter.

Boot Holland wordt gehouden van 8 tot en met 13 februari in het WTC Expo in Leeuwarden.

 

Tags: Last modified: 9 november 2012
Sluiten