Actueel, Nieuws

Nederlandse TP52 op jacht naar recordoversteek ARC

16:00

tp52-balearia De Nederlandse TP52 Balearia zeilt mee met de ARC. Eigenaar Jascha Bach hoopt met een Spaans-Italiaanse bemanning het record van 11 dagen, 5 uur en 32 minuten en 30 seconden te breken. Het huidige record stamt uit 2006 en staat op naam van het Italiaanse Maxi Yacht Capricorno. “Als we een constante oost-noord-oostenwind hebben en als onze tacticus goed werk levert moet het zeker haalbaar zijn de recordhouder te verslaan”, zegt Bach, die als eigenaar vooralsnog de enige Nederlander aan boord is op de oversteek.

Terug in het wedstrijdcircuit

Balearia werd recent aangekocht door Bach. Liesbeth Groeneveld van Bach Yachting geeft toelichting: “De boot heeft in 2005 en 2006 wedstrijden gevaren onder dezelfde naam, maar na 2007 ging hij de loods in.” De boot is gebouwd bij Longitude Cero in Valencia, waar ook andere TP52’s zijn gebouwd. “Op de werf zijn een paar kleine aanpassingen gedaan en is de boot verder klaargemaakt voor wedstrijden.”

Na de ARC blijft de boot in de Carieb om mee te doen aan diverse grote zeilraces, zoals de Voile St. Barth, de Heineken Regatta en de Mount Gay Rum Round Barbados Race. Balearia kan ook worden gecharterd voor wedstrijden en andere evenementen.

Specificaties TP52 Baleariatp 52 steiger

Ontwerp: Botin & Carkeek
Lengte: 15,85 m
Breedte: 4,39 m
Diepgang: 3,20 m
Waterverplaatsing: 7,5 m3

Tags: Last modified: 15 november 2013
Sluiten