Actueel, Nieuws, Wedstrijden

Nederlanders pakken brons op WK Nacra 17

21:11

Nacra17 Worlds foto Mogens HansenMandy Mulder en Coen de Koning hebben de bronzen medaille weten te veroveren op het WK Nacra 17 in Aarhus, Denemarken. Het duo moest het opnemen tegen in totaal 66 andere teams in zware weersomstandigheden.

Het veld werd op het WK opgedeeld in een Gold en een Silver Fleet. Tijdens de beslissende medalrace wisten de Nederlanders van de Delta Lloyd Kernploeg de vijfde plaats te halen. De Duitsers Paul Kohlhoff en Carolina Werner werden tijdens de medal race laatste, waardoor Mulder en De Koning toch op het podium terechtkwamen.

‘We kunnen nog beter’

Na de wedstrijd gaf Mulder telefonisch reactie: “Wij zijn hier heel happy mee. We waren tijdens dit WK nog niet op volledige wedstrijdsterkte en we merken ook dat het nog veel beter kan. Maar toch worden we derde. Alleen het Franse team van Besson en Riou vormen een klasse apart.”

Nacra17 Worlds foto Mogens HansenDe omstandigheden tijdens het evenement waren extreem en op de laatste dag was dat niet anders. Mulder: “Er stond vandaag zoveel wind. Ik kan me niet herinneren dat we in zulk zwaar weer wedstrijden gezeild hebben. Je bent met deze boot zo out of control. Blij dat ik mijn helm ophad. Ik heb de indruk dat we heel allround zijn. Met heel veel wind, zoals deze week, zijn we ok, maar we zijn op ons best in middenweer en met heel weinig wind. Dat vinden we van nature heel leuk.”

Vorig jaar werden Mulder en De Koning Europees Kampioen en eerder dit jaar kwalificeerden ze zich voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, Brazilië.

Podium

Fransen Billy Besson en Marie Riou behaalden goud, voor de Australiërs Jason Waterhous en Lisa Darmanin. Andere Nederlanders op het WK Nacra 17 Elke Delnooz en Jeroen van Leeuwen werden 14e in de Silver Fleet. Kijk voor de volledige uitslagen op de website van de klasse-organisatie.

Foto’s Mogens Hansen

Tags: Last modified: 29 januari 2019
Sluiten