Actueel, Nieuws, Wedstrijden

Mulder en De Koning missen focus op tweede dag WK Nacra 17

08:58

Mandy Mulder en Coen de Koning zijn op de tweede dag in de strijd om het wereldkampioenschap in de olympische Nacra 17 klasse gezakt in het klassement. Met meer wind dan op de openingsdag zeilden de 65 deelnemende teams drie races bij de Deense stad Aarhus. Na vijf gezeilde wedstrijden staat het Nederlandse duo uit de Delta Lloyd Kernploeg op een 15e plaats in het klassement. Het toernooi duurt nog tot en met vrijdag 10 juli.

Niet scherp

Mulder en De KoningMandy Mulder gaf kort tekst en uitleg: “Het ging niet vanzelf vandaag. We maakten het onszelf moeilijk tijdens de starts. We deden precies wat je niet moet doen. We waren niet helemaal scherp. Maar de laatste twee wedstrijden zeilden we wel weer zeer goede inhaalraces. Daarmee houden we de schade beperkt. We staan 15de, dat is maar zeven punten meer dan nummer vijf in de ranglijst. Het is heel spannend.”

Mulder is blij dat ze zo hard naar voren zeilden. “Die inhaalraces putten we kracht uit. We hebben genoeg snelheid en kijken uit naar morgen. De kans bestaat dat er morgen teveel wind staat en dat de races als gevolg daarvan afgelast worden. Voor de laatste twee dagen van deze week wordt nog meer wind verwacht. We stellen ons erop in dat we morgen voor het laatst in actie gaan komen.”

 

Tags: , Last modified: 29 januari 2019
Sluiten