Nederlandse wedstrijden

Zeilen in de gracht: Slag om Delft 2019

17:00

(c) Christiaan Feij

Vorige week werd het jaarlijkse evenement ‘De Slag om Delft’ gevaren. De dag begon wind stil maar al snel trok die aan en stond er een echt spektakel te wachten. Na de algemene voorrondes gevaren te hebben met 7 teams beloofde het een zeer spannende finale te worden tussen team Gli Azzuri met Dirk-Jan Korpershoek aan het roer en team Westeinder geleid door Frederik Spreen. Uiteindelijk wist Dirk-Jan en zijn team de finale te winnen met 2-0 en mogen zij zich vanaf nu Koning van de Kolk noemen.

Live met drone

Maarten Berendschot vloog tijdens de wedstrijden met zijn drone boven de boten. Een uniek perspectief op een bijzondere wedstrijd:

Koning van de Kolk

(c) Christiaan Feij

Elk jaar organiseert de Delfste studenten-zeilvereniging Broach de Slag om Delft, een matchrace-evenement waar op zeer nauw vaarwater korte, explosieve wedstrijden worden gevaren. De Zuidkolk te Delft is voor één weekend per jaar het wedstrijdtoneel voor drie J22’s. Er wordt geracet om de titel ‘Koning van de Kolk’. Het kleine vaarwater maakt dat zelfs voor de ervaren matchracer de wedstrijd een uitdaging is: de wind draait constant, je hebt weinig manoeuvreermogelijkheden en zowel de umpire als het publiek zit er bovenop! Voor zeilers is dit de perfecte gelegenheid om vaardigheden te testen en aan te scherpen. Voor publiek is deze wedstrijd uniek. Zo kun je de wedstrijden perfect volgen op tien meter afstand van de boten.

(c) Christiaan Feij

Omslagfoto: Christiaan Feij

Tags: , Last modified: 22 april 2021
Sluiten