Actueel, Nieuws

Laura Dekker groots onthaald na wereldreis

22:37

Laura Dekker heeft zaterdagavond rond 20.00 uur (Nederlandse tijd) haar soloreis om de wereld afgerond.

FOTO EXCLUSIEF ERIC VAN STATEN / ZEILEN

Laura Dekker heeft zaterdagavond rond 20.00 uur (Nederlandse tijd) haar soloreis om de wereld afgerond. Dat meldt Zeilen-redacteur Eric van Statent, die Laura met haar familie tegemoet voer zij toen de haven van Philipsburg op Sint Maarten binnenkwam.

‘Laura ziet er enorm fris en vrolijk uit. Ze zwaait naar iedereen die klaar staat om haar te onthalen’. Toen Laura de haven binnen voer, werd ze door een kleine armada aan boten die allemaal toeterden . En er stonden tientallen mensen te klappen op de kade.

Herenigd
Inmiddels is Laura met haar familie herenigd. ”Dat ging uitermate gezellig, de sfeer is perfect”, aldus haar woordvoerder. ”Laura heeft zelfs even de tijd genomen voor de media, waar ze eigenlijk niet zo dol op is. Het is hectisch voor haar, maar ze houdt zich er prima onder.”
Laura vertrok een jaar geleden vanaf Sint Maarten en werd, toen als zij daar zaterdag aankwam, officieel de jongste solozeiler die rond de wereld heeft gevaren.

Voor Laura zit er overigens ook een zwart randje aan het record; het komt namelijk niet in het Guinness Book of Records. De organisatie accepteert niet langer de jongste categorie, omdat ze minderjarigen niet wil aanmoedigen tot het doen van recordpogingen die de organisatie niet geschikt vindt.

Zeemijlen
Dekker heeft in totaal ruim 27.000 zeemijlen afgelegd. Het record stond op naam van de Australische zeilster Jessica Watson. Zij voltooide de reis drie dagen voordat ze 17 werd.

Laura wordt 17 op 20 september 2012. Het verschil tussen de twee meisjes is wel dat Watson de reis non-stop maakte. Laura pauzeerde tijdens haar reis een aantal keer en keerde ook terug naar Nederland om op de Hiswa een lezing te geven.
Laura zal pas halverwege februari naar Nederland terugkomen. In de tussentijd zal ze zich op Sint Maarten onder andere bezig houden met een boek over haar belevenissen.

Tags: Last modified: 21 januari 2012
Sluiten