Webinars – voorjaar 2024

Zeilen-webinars zijn dé manier om je te verdiepen in mooie nautische onderwerpen. In het voorjaar van 2024 hebben we een reeks van 3 webinars gepland staan. Bestel direct de hele reeks of scroll naar beneden voor meer informatie:


WEBINAR 1 – 10 april 2024 – Leren omgaan met een marifoon

Steeds meer plezierboten hebben een marifoon of ais-systeem aan boord voor de veiligheid en goede communicatie. Om een marifoon te mogen gebruiken heb je een Basiscertificaat Marifonie nodig. Dit webinar is een inleiding over het nut en de noodzaak van de marifoon aan boord. We bespreken ook de regels én hoe je de marifoon in de praktijk gebruikt.

Bestel hier de opname van deze webinar.

WEBINAR 2 – 24 april – Mijn (eerste) oversteek

Om als schipper je grenzen te verleggen heb je geen groot zeiljacht nodig, wel enige kennis, kunde én een goede voorbereiding. Vaar jij dit jaar voor het eerst (zelfstandig) naar de overkant of richting Het Kanaal? Leer tijdens dit webinar van de professionals wat daarbij komt kijken, van bootuitrusting tot tochtplanning.

Bestel hier de opname van deze webinar.

WEBINAR 3 – 8 mei – Weermodellen inzetten voor je tochtplanning

Zeilers kunnen niet zonder goede wind- en weersverwachting. In routeringsprogramma’s combineer je meteo met je bootgegevens. Ontdek tijdens dit webinar welke kennis je allemaal uit de weerkaarten en satellietbeelden haalt en hoe je die inzet voor jouw tochtplanning.

Bestel hier de opname van deze webinar

De webinars zijn altijd in de avond en beginnen om 20.00 uur. Ben je niet in de gelegenheid een webinar live bij te wonen, maar ben je wel geïnteresseerd? Je kunt het webinar ook op een ander moment bekijken. Als deelnemer ontvang je na afloop een e-mail met alle informatie en een link naar de opname.

Eerdere webinars zijn ook te bekijken via de shop

Last modified: 14 mei 2024

Comments are closed.

Sluiten