Actueel, Nieuws

Keelboat Youth Program van start

11:25

In 2016 gaat het jeugdprogramma ‘Keelboat Youth Program’ van start. In het voortraject zijn een drietal kennismakingsdagen, waar wedstrijdzeilers tussen de 15 en 21 jaar kunnen proeven van het varen in een wedstrijdteam. Op 24 januari, 14 februari en 6 maart zijn nog een paar plaatsen vrij. Het Keelboat Youth Program heeft haar thuishaven in Monnickendam.

Keelboat AcademyVolgens initiatiefnemer Fettje Osinga is het voor talentvolle jeugdzeilers lastig om door te stromen naar een hoger niveau. In Nederland zijn weinig doorgroeimogelijkheden op maat. “Niet iedereen wil en kan immers naar de Olympische Spelen,” aldus Fettje. Veel zeilers verlaten mede hierdoor de zeilsport rond een jaar of 16.

Internationaal niveau

“In de professionele zeilcircuits doen internationaal gezien veel jonge zeilers mee op het allerhoogste niveau. Ze hebben veelal een ding gemeen: een opleiding in kielboten. Nederlandse jongeren blijven hier in achter, terwijl het talent -zo bewijzen de Olympische klassen- wel degelijk aanwezig is,” laat Fettje weten.

Keelboat Youth Program

Naar voorbeeld van het succesvolle Keelboat Youth Program in Nieuw-Zeeland, start ook in Nederland een jeugd kielboot opleiding. Een intensief trainingsprogramma om zeilers klaar te stomen voor de grote zeilcircuits. Het doel beschrijft Fettje als volgt: “Zeilers een dusdanige, kwalitatieve opleiding in teamverband geven, zodat de professionele campagnes straks niet meer om onze zeilers heen kunnen. We heten de jeugdzeilers graag welkom tijdens de kennismakingsdagen in het voorjaar.”

Kijk voor meer informatie en inschrijvingen op www.keelboatacademy.com

 

Tags: , Last modified: 18 januari 2016
Sluiten